Cetatea de Scaun a Moldovei

1388
Bucovina

Cetatea de Scaun a Moldovei

Capitala lui Ştefan cel Mare

Data exactă a construcţiei monumentului care a marcat istoria capitalei moldoveneşti rămâne incertă, acceptându-se ca datare largă domnia lui Petru I (1375-1391). Documentul dat din „Cetatea Sucevei” la 10 februarie 1388, dovada unui împrumut al domnului Moldovei, Petru I, către regele Poloniei, Vladislav II, atestă istoric construcţia cetăţii. Cert este faptul că iniţial, din porunca voievodului Moldovei, în partea de vest a oraşului a fost construită o cetate din pământ, cunoscută sub denumirea de Cetatea Şcheia care a fost apoi abandonată pentru a se ridica una din piatră, în partea de răsărit a oraşului.

Dezvoltă experiența turistului la 360 °.

Folosind piatră locală (gresie nisipoasă) extrasă din apropiere, fortul muşatin era o construcţie rectangulară: laturile de sud şi de nord aveau lungimea de 36 m, iar cele de est şi de vest, 40 m. Existau şapte turnuri de apărare, întărite cu contraforturi.

Vezi mai mult 360 ° Cetatea DEVEI, bătălia dintre Regele Ladislau al 4-lea şi cumani, care au atacat Transilvania. Cetatea RUPEA, 5.500-3.500 î.Hr., Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Tărgoviște. Cetatea ALBA IULIA, Muzeul PRINCIPIA. Sighișoara, o p⊕veste medievală

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro