GOLGOTA * ICXCNIKA

@ Liviu Lionte
[ ICXCNIKA ]

GOLGOTA * ICXCNIKA

CRUCEA * începând de la 1:08:00

Din seria ‘Oameni care ne inspiră‘.

S-a întors din Suedia pentru o șansă în satul românesc. A fost selectat de PROTV pentru emisiunea GOSPODAR FĂRĂ PERECHE din cauza pasiunii sale, permacultura. Locuiește lângă Botoșani și practică permacultura în grădina tatălui sau. Putem spune că s-a întors la glia strămoșească și îl felicităm pentru alegerea făcută.

Despre permacultură…

Prețurile sunt extrem de competitive nu numai față de produsele agricultorilor locali convenționali, dar și față de prețurile produselor ecologice oferite de lanțurile comerciale de mari dimensiuni care se bazează pe produse din import. Producătorul ecologic își crește animalele și își cultivă legumele sale după modă veche. El se bazează pe practici agricole ecologice tradiționale și petrece nenumărate ore plivind, mulcind și adunând dăunătorii cu mâinile sale, furajand animalele sau adunând gunoiul de sub ele, pentru a avea produse agricole de înaltă calitate.

Fermierul de modă veche oferă o gamă largă de produse animaliere și legume cliențiilor săi de la ouă, lapte, carne la castraveți și roșii de toate culorile, mărimile și formele. Majoritatea produselor sunt recoltate, adunate sau prelucrate cu o zi înainte de a ajunge pe masa consumatorilor . Legumele verzi vor fi recoltate în dimineața livrării , la fel și laptele sau ouăle pentru a se bucura clienții săi de alimente sănătoase și extrem de proaspete.

Gospodarul de modă veche așteaptă cu nerăbdare întâlnirile cu clienții săi, cât mai des posibil, pentru a discuta modul în care sunt crescute animalele sau sunt cultivate legumele sale și cum să le gătească. Îi place să schimbe rețete și să dea sfaturi despre grădinărit sau despre îngrijirea animalelor. Această relație și transparență, permite clienților săi să vadă și să știe că aceștia sunt cei ce sprijină gospodăria sa ecologică și comerțul din comunitatea locală. Este o relație reciproc avantajoasă atât pentru consumatori cât și pentru fermierul de modă veche. Liviu LIONTE

Vezi mai mult despre Liviu LIONTE. Împreună viitorii gospodari și gospodine de la clasa întîi.

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro