„Niascharian – Să renaștem„

{ cea mai veche scriere din lume }
NEOLITIC

„Niascharian – Să renaștem„

Ce este greşit în a căuta adevărul?

B1 a difuzat în premieră în cadrul unei ediții speciale a emisiunii 360 de grade, documentarul „Niascharian – Să renaștem, cea mai veche scriere din lume„.

Primul documentar al trilogiei ‘”Niascharian”, film dedicat celei mai vechi scrieri din lume și continuității sale ca și scriere sacră pe parcursul a cca. 8 milenii în teritoriul actual al României. „Niascharian – Să Renaștem” prezintă artefacte în premieră, unele la prima filmare, cum sunt Amuletele de la Tărtăria, Tăblițele din plumb din Tezaurul de la Sinaia, Codex Rohonczi, Biblia lui Wulfilla, Gresia de la Cosauti etc.

Suntem singurul popor din lume a căror istorici atestaţi idolatrizează (şi transmit acest sentiment cu autoritate recunoscută), jefuitorii şi distrugătorii de bogăţii materiale şi spirituale ale unui neam născut paşnic şi defensiv, până la umilinţă. Suntem singurul popor din aria de ocupaţie a Imperiului Roman care s-a transformat din rădăcini odată cu începutul procesului de „civilizare” şi am devenit „latini” , bucuroşi de aurul furat, grâul prăduit, femeile violate şi copiii ucişi; aşa spune istoria oficială a unui spaţiu existent timp de mii de ani în aceleaşi graniţe geografice – România.

Am întrebat mereu istoricii şi arheologii documentarului Niascharian cum ar fi arătat poporul român dacă peste el nu ar fi trecut „civilizatorul” Imperiul Roman. Cu ce s-a diferenţiat ocupaţia Imperiului Roman faţă de ocupaţia Imperiului Otoman, sau cel Austro-Ungar? Au reacţionat altfel dacii în faţa romanilor decât vlahii în faţa turcilor şi românii în faţa austro-ungarilor? Există o barieră mentală… în a identifica caracterul opresiv şi distructiv al Imperiului Roman si de aici imposibilitatea de a recunoaşte care a fost reacţia logică a populaţiei ocupate; a dacilor, în speţă?

Piaţa căutătorilor şi negustorilor de artefacte

Generaţii la rând au primit şi purtat ochelarii de cal, care ne fac cele mai mândre victime din istoria lumii. Ce ne opreşte să scormonim după adevărul ascuns sub straturi de colb, ale timpului scurs? Nu cauţi, dacă nu crezi. Nu crezi, dacă nu ai dovezi… iar dovezile există, după unii, doar dacă se pot identifica cu perioada ocupaţiei romane. În altă ordine de idei, dovezile existenţei unei mari civilizaţii în acest spaţiu, se cumpără de pe piaţa de artefacte cu milioane de euro pentru că nimeni nu doreşte să le găsească la ele în ţară, în pământul unde au fost zămislite.

Sau nu doreşte să intervină în piaţa căutătorilor şi negustorilor de artefacte dacice? Sau nu doreşte pur şi simplu să contrazică ce-a stabilit profesorul – Magister Dixit (din latină, evident) dintr-o delăsare plătită? Leonardo Mihail Tonitza

360 ° Prima formă de scriere din lume… Tărtăria.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com