Patria celei mai grele clădiri din lume

[ Palatul Parlamentului ]
Muntenia

Patria celei mai grele clădiri din lume

Cea mai grea clădire din lume…

Un articol preluat din The Telegraph
* home of the world’s heaviest building

* doar două puncte din cele 17
prezentate de Oliver Smith în The Telegraph

Construcția Palatului Parlamentului a început în ultimii ani de dominație a regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu și nu a fost terminată decât în anul 1997 la șapte ani după moartea sa. Are o lungime de 240 de metri, 270 metri lățime, 86 de metri înălțime (12 etaje). În total au fost investite în construcția sa aproximativ 3 miliarde de euro.

Următoarele cifre sunt deasemenea remarcabile. Peste 100.000 de persoane au lucrat în șantier dintre care sute se presupune că au pierit. Are 1100 de camere și o factură anuală de încălzire de 6 milioane de dolari, echivalentă cu cea a unui mic oraș. Există opt niveluri subterane, precum și un buncăr nuclear legat de alte clădiri guvernamentale cu 20 km de tuneluri. Totul se întinde pe o suprafață de 365.000 de metri pătrați, a doua clădire din lume după Pentagon. Umbra sa este mai mare decât Marea Piramidă din Giza.

În interior veți găsi 3500 de tone de cristal, 480 de candelabre și 1.409 de lumini de plafon, în timp ce 700.000 de tone de oțel și bronz au fost folosite pentru uși și ferestre monumentale. Topul Guinness World Records o recunoaște ca cea mai grea clădire de pe planetă.

& cel mai frumos drum din lume…

În căutarea „celei mai bune experiențe de condus din lume”, Jeremy Clarkson a declarat că a găsit-o în mijlocul României – Transfăgărășan. Indiferent de modul în care te uiți la el, este o operă extraordinară a ingineriei: o întindere de asfalt cu tuneluri, viaducte și poduri în care îndemânarea de a conduce prin curbele sub formă de ac de păr este împinsă spre extrem. Drumul este o altă creație a lui Ceaușescu. El a vrut să se asigure că, în cazul unei invazii sovietice, există o cale rapidă de scăpare prin trecerile strategice (și pitorești) ale Carpaților Meridionali. Transfăgărășanul nu a fost vreodată folosit în acest scop.

Transfagarasan The best driving road in the world TOP GEAR

360 °

Cea mai bună experiență de condus din România!
Oliver Smith * The Telegraph: 17 fascinating facts about Romania.
John Noble Wilford * New YORK Times: A Lost European Culture, Pulled From Obscurity.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com