Ținutul Neamțului

Trasee turistice în Moldova
[ strategie turism ]

Ținutul Neamțului

Piatra Neamţ – Oraşul Zeiţei
MOLDOVA – Ținutul Zeiței

Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Onești, MOLDOVA, România) este o gimnastă română, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Principalul obiectiv turistic din Moldova,
prima formă de artă din lume… !

Potrivit istoricilor, însemnele culturii Cucuteni, o cultură veche de opt milenii, amintesc de ia românească şi acest lucru ar putea fi o dovadă că populaţia care a creat cultura Cucuteni a purtat cămaşa tradiţională…

Însemnele bogat colorate şi în forme variate de pe cămaşa tradiţională au avut, în trecut, mai mult decât o semnificaţie estetică. Cămaşa era plină de simboluri magice menite să ferească purtătorul de spiritele rele sau farmece. Fie că era confecţionată din pânză de in sau de cânepă, din borangic sau mătase, semnul central al cămăşii a fost întotdeauna crucea. Era croită dintr-o singură bucată de pânză, având o deschizătură în partea de sus.

Costumul românesc este un monument în sensul propriu al cuvântului. El nu stă în căsuţa sociologică sau etnografică a îmbrăcămintei, ci în linie cu piramidele egiptene, cu catedralele franceze şi cu digurile Olandei. El are acest drept pentru că este o probă adusă la maturitatea existenţei unei civilizaţii închegate. El este una din mărturiile vizibile şi tangibile ale civilizaţiei satului de pe pământul nostru.

Costumul românesc ne scoate din domeniul artei şi ne duce în acela al istoriei, este descrierea făcută iei româneşti în volumul ”România – Din tezaurul portului popular tradiţional”.

De la cultura Cucuteni la coperta revistei Vogue la NEW YORK TIMES… “Lumea pierdută a Europei vechi” principalul obiectiv turistic din Moldova este definit de prima formă de artă din lume… ! Principalul obiectiv turistic din Ținutul Neamțului, Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni Piatra Neamţ.

Vezi mai mult 360 °

[ p⊕vestea OLD EUROPE ]
[ trasee turistice în Moldova * Iaşi Business Days ]
[ indiferență, mediocritate și anonimat… MOLDOVA ]
[ Oraşul Zeiţei – Ținutul Zeiței: Blue Ocean Strategy ]
[ măiastra: pentru prima oară lumea a cunoscut perfecțiunea… ]
[ vizită virtuală: Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni Piatra Neamţ ]

Sursă: simbolurile magice care fereau purtătorul de rele

[ B2B Strategy™ ] După 4 ani în care am susținut singuri Cultura și Civilizația Neamului R⊕mânesc prin 77 de articole, 70 de materiale video, 13 conferințe naționale și internaționale, zeci de mii de kilometri prin România, mii de ore de muncă și milioane de vizualizări, a sosit momentul să trecem la următorul nivel. Unificăm toate resursele noastre într-un singur portal destinat românilor, companiilor cu ADN 100% românesc.

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com