Satele UNITE ale României!

Familie, credință și patrie!
[ strategie turism ]

Satele UNITE ale României!

24 iulie 1927 – 24 iulie 2018

În 2018, unim România rurală și România urbană într-un proiect de valorificare a culturii tradiționale! “SATELE UNITE ALE ROMÂNIEI” un proiect de promovare a culturii tradiționale a României, pornit în 2018, anul Centenarului, și menit să continue pe termen nelimitat. O chemare către comunitățile rurale: “uniți, suntem mai puternici!” Peter Hurley

24 iulie 1927 | Doliul Neamului Românesc

Nu i-a venit nimănui să creadă, în dimineața zilei de Sf. Ilie, nici când ziarele, apărute în chenar negru, au anunțat tristul eveniment. Se obicinuise lumea să aibă încredere în constituția robustă a Suveranului, care rezistase multor atacuri și care desmințise până acum toate zvonurile alarmante. Și apoi, nu crede de obicei cineva ceeace n’ar dori.

Și totuși, de astă dată nu mai încăpea nicio îndoială : murise în adevăr primul Rege al României întregite, cel care o făurise cu atâtea sacrificii și personale și ale poporului său ; se stinsese din viață cel care dusese neamul românesc la realizarea aspirațiilor sale celor mai înalte ; murise <<întâiul servitor al Statului>>, cum se întitula El însuși, El care făgăduise poporului Său împroprietărirea sătenilor și votul obștesc și care se ținuse de cuvânt… Doliul Neamului Românesc!

24 iulie 2018
Satele UNITE ale României
Comuna BARU, HUNEDOARA.

Pe lângă infrastructură trebuie să le oferim oamenilor și valori și tradiții. Definim valorile și tradițiile comunei BARU prin evenimente succesive. Au fost invitați leaderi de opinie / informali pentru mediatizarea acestor valori. O să continuăm să pregătim comunitatea pentru viitor. Până la experiența turistului trebuie noi în primul rând să ne pregătim și să înțelegem în anul centenarului ce înseamnă să fi o comunitate.

Partenerul nostru, Universitatea Babeș-Bolyai ne este alături de mult timp și în afara acestui eveniment avem o mulțime de evenimente comune. Cel mai performant, aș spune, este parteneriatul pentru viitorul copiilor noștri, săptămâna cu 30 de copii în mediul universitar din Cluj, unde un prorector în prima zi ia cina cu copiii de clasa 8-a din Baru și ne ajută să le generăm pasiunea pentru școală. Pe tot parcursul evenimentului copiii locuiesc în mediul universitar, li se livrează 2 cursuri adaptate nivelului lor de înțelegere, vizitează zonele de cercetare din Grădina Zoologică din Cluj… Sintetizând, copiii noștri încă din clasa a 8-a înțeleg ce înseamnă educația universitară. Daniel Răducanu – Primar BARU

Viitorul copiilor noștri!

În urmă parteneriatului pe termen lung cu Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Primăria Comunei BARU a reușit un eveniment extrem de emoționant exact în ziua în care tot neamul românesc își plângea regele… Am purtat o scurtă discuție cu Primarul Daniel Răducanu și îl felicităm cu această ocazie pentru inițiativele sale dar mai ales pentru viziunea personală din anul centenarului. Într-adevăr viitorul copiilor noștri este viitorul nostru!

Povestea Locurilor este un proiect NON PROFIT susținut de companii românești. Acest material a fost susținut de către EUROELECTRIC Petroșani.

360 ° 24 iulie 1927.

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com