Istoria Europei, rescrisă în Banat.

* cea mai mare fortificație din EUROPA, la 18 kilometri de Timișoara!
Banat

Istoria Europei, rescrisă în Banat.

Fortificaţia din Corneşti, o p⊕veste neîncheiată…
* jumătate din suprafața Timișoarei

1400-1100 Înainte de Hristos… la 18 kilometri de Timișoara se ridica cea mai mare fortificație din EUROPA. Pe drumul ce duce spre Arad se află localitatea Cornești, un sat care este așezat pe cea mai mare fortificație din Europa, aparținând Epocii Bronzului. Fortificația se întinde pe o suprafață de 1.800 de hectare și este formată din patru inele concentrice. Sunt de fapt zidurile cetății, ridicate cu ajutorul unor piloni din lemn pe care s-a adăugat pământ. Construcția avea o poziție strategică, fiind situată în apropierea Mureșului de unde era adusă sarea, dar și de Munții Banatului. În felul acesta localnicii stabileau relații comerciale pentru a obține provizii. Dealurile pe care este așezat satul Cornești s-au format datorită iarcurilor, șanțuri adânci de trei metri care îi țineau departe pe atacatori.

Cultura Cruceni – Belegiş

Arheologii au stabilit că fortificaţia aparţine culturii Cruceni – Belegiş şi este contemporană cu celebra cetate Troia. Fortificaţia de la Corneşti se pare că a fost un centru politic de prim rang, volumul imens de muncă necesar edificării indicând cu siguranţă existenţa unei elite care a fost capabilă să coordoneze atât activitatea de construcţie, cât şi pe cea de întreţinere, activităţi care implicau munca a sute sau mii de oameni concomitent.

Din primele cercetări se pare că zona a fost populată de geţii timpurii. Aceştia se ocupau cu agricultura dar şi cu creşterea animalelor. Aşezările lor erau formate din locuinţe semi-îngropate, făcute din gropi relativ circulare, cu o structură din lemn şi acoperite cu paie. Există semne că aveau zone de cult, existau ritualuri de depuneri de obiecte: vase ceramice, obiecte de metal şi chiar alimente, iar populaţiile făceau schimburi comerciale între ele…

Banatul rescrie istoria Europei

În 2021 Timișoara este Capitală Culturală a Europei și are șansa să rescrie istoria Europei. Fortificația din Cornești – cea mai mare așezare fortificată din Europa, Sanctuarul de la Parța – 5200 i.Hr. care este în „competiție” doar cu Panteonul de la Cascioarele – Călărași d.p.d.v. al vechimii, mult peste Civilizația Sumeriana care rămâne încă nejustificat în cărțile de istorie că cea mai veche civilizație a lumii deși își ridică templele cu 2000 de ani după strămoșii noștri… 2021!

Dr. Alexandru Szentmiklosi, şeful secţiei de Arheologie a Muzeului Banatului:Valul IV – care închide în limitele lui 1.800 hectare – este aproape complet aplatizat, o mare parte din vină datorându-se lucrărilor agricole intensive în care se utilizează şi scarificatorul. Totuşi, în zona în care efectuăm cercetătile arheologice a fost făcută o descoperire senzaţională, aici fiind cercetat pentru prima dată sistemul de construcţie al unei porţi de acces într-o fortificaţie aşa de veche.

Prof. dr. Bernard Heeb:În opinia mea este unul dintre cele mai importante situri din întreaga Europă, este cea mai mare aşezare din perioada preistorică pe care o cunoaştem şi pe de altă parte este o structură absolut fantastică. Eu cred ca situl de la Cornești va sta alături de marile situri din Europa ca Stonehenge sau Sarmizegetusa REGIA * Capitala spirituală a Imperiului GETIC.”

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com