Mistere în piatră

Platoul BUCEGI @ Daniel RUZO
[ de la începutul lumii ]

Mistere în piatră

De la Porțile de Fier
spre Platoul din Bucegi…

Dan Corneliu Brăneanu (n. 04.02.1930) este un inginer, cercetător al monumentelor megalitice din România, ziarist și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Dan Corneliu Brăneanu a publicat numeroase articole despre centrul sacerdotal din munții Bucegi.

A studiat cartea cercetătorului peruvian Daniel Ruzo Marcahuasi: La historia fantastica de un descubrimiento, despre călătoria acestuia în anii 1967 – 1968, prin munții României, în care face o prezentare amplă a unor structuri megalitice cunoscute și mai puțin cunoscute:

Mistere în piatră

În 1968, Ruzo a sosit în România pentru a cerceta platoul Bucegi. El a afirmat că sculpturile aflate acolo (Sfinxul, Babele), au legătură cu cele din platoul Marcahuasi și ar fi de fapt operele culturii străvechi Masma. El a îndemnat cercetătorii români să cartografieze sculpturile și rețelele de galerii și tuneluri subterane, aflate sub platou.

În urma cercetărilor și din alte locuri din Carpați, Ruzo a realizat documentarul Mistere în piatră, dar după ce a rulat numai de două ori la cinematograful Scala din București, filmul a fost interzis de Securitate, iar Ruzo a fost nevoit să părăsească România.

360 °

Uriașii din Valea JIULUI
Migraţia din Carpaţi pe Valea Nilului

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro