23 Octombrie 1927

Deschiderea Sesiunii Parlamentului Român
[ perioada interbelică ]

23 Octombrie 1927

Deschiderea Sesiunii
Parlamentului Român

Foto: Regenții, d. Buzdugan (la ușa automobilului)
și I.P.S.S. Patriarhul părăsesc Adunarea deputaților.
* după citirea Mesagiului

Sâmbătă, 15 Octombrie 1927, s’a deschis cu solemnitate sesiunea ordinară a Corpurilor legiuitoare. De astă dată, locul Regelui îl ținea Înalta Regență și Mesagiul Tronului, redactat în numele micului Rege Mihai I, a fost semnat de cei trei regenți și citit în fața Corpurilor legiuitoare de A. S. R. principele Nicolae, unul din regenți.

Consolidarea țării
– proiectele guvernului

Regretăm că lipsa de spațiu ne împiedică să reproducem textul Mesagiului, care se ocupă de proiectele guvernului pentru consolidarea țării, pentru unificarea administrativă, de școală și cultură, de biserică și culte, de organizarea micei proprietăți rurale, de reorganizarea ministerelor, de politica financiară a administrațiilor publice, de controlul banului public, de legiferarea muncitorească, de unificarea legislativă, de înzestrarea armatei… E un program vast, de care Parlamentul va avea să se ocupe în mai multe sesiuni.

În aceași zi au ținut ședințe ambele Corpuri legiuitoare. Camera Deputaților a reales președinte pe d. N. N. Săveanu, Senatul pe d. C. Nicolaescu. În ședințele dela 17 Octombrie s’a continuat cu alegerea birourilor. Senatul a ales vicepreședinți pe d-nii Tony Iliescu, I. Purcăreanu, D. Arțăreanu, I. Costin, C. Toma și N. Zigre. Apoi a trecut la validarea senatorilor aleși pe timpul vacanței parlamentare și a proclamat aleși pe d-nii N. Titulescu, G. Mironescu, Ion Răducanu, Al. Mavrodi și Ion Zippa. La Cameră, au fost aleși vicepreședinți d-nii I. Manolescu-Strunga, N. Simionescu-Bârlad, Istrate Micescu și Ștefan C. Ioan. Pentru celelalte două locuri s’a proclamat balotaj.

La 18 Octombrie, Camera deputaților a procedat la alegerea vicepreședinților căzuți în balotaj și de astă dată a ales pe d-nii A. Vasilescu-Valjean și A. Imbroane.

În ședința dela 19 Octombrie s’a terminat discuția, începută în ajun, în Cameră, asupra alegerii dela Durostor și d. P. Papacostea a fost proclamat ales al acestui județ. Alegerea de la Bălți, unde fusese ales d. Sergiu Niță, a fost invalidată. Un articol din 23 Octombrie 1927.

360 °

15 Octombrie 1927
Omul cu mârțoaga

Perioada interbelică la 360 °

În anul centenarului vrem să îți arătăm cum trăiau înaintașii tăi acum 100 de ani. Mai exact, 91 de ani. Reclădim perioada interbelică: 27 februarie 1927 – 25 decembrie 1927 începând cu moartea lui Vasile Pârvan – 3 iulie 1927 – continuând cu cea a Regelui Ferdinand I ( * primul voevod al României MARI) din dimineața zilei de Sfântul ILIE – 24 iulie 1927.

În 27 februarie 2019 o să facem colecția Gazetei de Duminică din perioada interbelică cadou. Înscrie-te în baza noastră de date pentru extragerea centenarului:

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com