Învie Tradiția

Trăiește Românește
Meșteșugari

Învie Tradiția

Se spune că un popor
fără tradiții este un popor fără viitor…

De multe ori, ca turiști, întâlnim spații unde diverse produse și suveniruri sunt prezentate ca fiind originale, create în centre de olărit sau în zone în care tradițiile se păstrează, dar realitatea este diferită. De cele mai multe ori, comercianți oarecare importă produse din China, Bulgaria, Serbia, care imită arta popuară românească!

Falsul în artă este dificil de stopat, dar o informare corectă și detalii despre proveniența obiectelor pe care le procurăm aleatoriu pot ajuta zeci de familii de artiști populari în lupta contra timpului și falsului cultural.

Astăzi, fiecare dintre noi poate deveni un ambasador al autenticității și al prezervării artei populare românești. Cumpărând produse autentice, realizate manual, putem face primul pas important pentru păstrarea tradițiilor și pentru susținerea comunităților de meșteșugari români.

Te luăm în incursiunea noastră în lumea satului românesc și împreună înviem tradiția care s-a născut în România

Trăiește Românește

De multe ori însă uităm de vorba asta populară și ne lăsăm furați de mirajul lumii moderne, de tehnologia pe care o aduce în viața noastră. Ce-i drept, are multe beneficii, trăim mai mult, mai repede, mai eficient. Dar suntem oare mai bogați când suntem mai departe de cei dragi? Când toate rețelele de socializare nu pot înlocui timpul petrecut împreună? Când telefonul nu echivalează cu o conversație plăcută? Când o poză nu aduce cu ea liniștea satului românesc?

Așa a apărut Învie Tradiția, un proiect care aduce câte puțin din sufletul fiecărui meșteșugar român, din energia satului, din istoria și bogăția noastră, în inimile și casele fiecăruia dintre noi. Învie Tradiția susține și încurajează meșteșugurile vechi de secole, născute la sat, care fac parte din bogățiile și patrimoniul cultural al României. Autenticitatea și singularitatea acestor opere de artă ieșite din mânile meșterilor populari sunt date de tehnicile unice și diferite de la zonă la zonă, de motivele decorative folosite, de cromatica și materialele folosite, de calitatea și eleganța lor.Anual, sub influența tehnologizării și globalizării, aceste îndeletniciri stau sub semnul extincției, iar prezervarea lor este tot mai dificil de realizat.

Un proiect care nu se vrea un magazin online, ci un târg popular reinterpretat pentru a fi la îndemâna oricui. Te luăm în incursiunea noastră în lumea satului românesc și împreună înviem tradiția care s-a născut în România, o îngemănăm cu viețile noastre pentru un strop de liniște și bucurie autentică. Și pentru ca bucuria din casele noastre să se simtă până în inimă mândră a meșteșugarilor de la sate… Învie Tradiția – Trăiește Românește.

360 °

Cultura Suciu de SUS – Ceramică getică neagră
Greutățile vieții de demult… Interviu Maria ZAPCA.

Un popor fără istorie şi fără valori nu are nici prezent
şi nici viitor, fiind condamnat la dispariţie… Ovidiu Slătineanu

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com