Crama de la 1777

O p⊕veste a vinului...
Muntenia

Crama de la 1777

Istoria cramei

Foarte puțin cunoscută, Crama de la 1777 este printre cele mai vechi crame existente din România. Numele ei vine de la inscripția cu caractere chirilice a anului 1777, găsită pe portalul de la intrare, stabilindu-se că este anul în care aceasta a fost construită.

Aflată într-o continuă degradare, Crama s-a prăbușit în 1984, iar restaurarea originalului a devenit imposibilă. Muzeul de Istorie din Ploiești recuperează o parte din materialele Cramei originale și le depozitează la muzeul Belu din Urlați, în așteptarea unui moment oportun de reconstruire a Cramei. Timpul favorabil reconstrucției apare după anul 1990. Astăzi, Crama nu se mai găsește în locația reală, întrucât vechiul proprietar al terenului, nu a mai dorit refacerea cramei pe vechiul stabiliment. Salvarea vine de la o familie din partea locului care donează terenul pe care în prezent este ridicată copia fidelă a cramei originale. Proprietarii care au donat terenul, completează gestul și cu donarea unei părți din piesele și instrumentarul utilizat în fabricarea vinului și care se află expus în interiorul Cramei de la 1777.

Restaurarea Cramei a fost una migăloasă, întrucât s-a lucrat timp de 7 ani, între 2007 și 2014, iar totul s-a lucrat manual, respectând în totalitate tehnica de construcție din epocă.

Legendele vinului

Crama de la 1777 nu este doar un simplu muzeu. Pe lângă istoria ei, Crama ascunde și tainice legende ale vinului. Obiceiurile locului despre facerea vinului, se împletesc cu tradiții și credințe care trec granițele timpului cunoscut. La Crama de la 1777, pentru întâia oară aveți ocazia să deslușiți povestea neștiută a vinului și tainele sale tămăduitoare.

Într-un cuvânt, Crama de la 1777 este un tărâm magic unde legendele, obiceiurile și tradițiile vechi de când lumea, se dezvăluie profanilor care vor să afle tainele facerii vinului. Vinul, dincolo de licoarea îmbrăcată în alcoolul și parfumul strugurilor, are numeroase efecte benefice asupra organismului uman. Cum? Ei bine, pentru acest lucru, vă invităm să călătoriți la Crama de la 1777, unde curatorii acestui loc special, arheolog Nina Grigore și muzeograf Emilia Savelovici, vă vor purta prin istoria Cramei și povestea vinului din Valea Călugărească.

Crama de la 1777 se găsește în Valea Călugărească, strada Principală, nr.80.
Vă dorim un timp de vizitare plăcut!

360 °

[ mărci românești ]

CRAMA DE LA 1777

Foarte puțin cunoscută, Crama de la 1777 este printre cele mai vechi crame existente din România.
https://rollfilmcinema.wordpress.com/2018/12/09/crama-de-la-1777-o-poveste-a-vinului/

Posted by Rollfilmcinema-blog Production on Sunday, December 9, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com