8 Martie

O sărbătoare necreştină...
[ ICXCNIKA ]

8 Martie

Duminica Femeilor Mironosiţe

Ortodoxia nu a adoptat ziua de 8 martie ca zi închinată femeii. Dacă ar fi să vorbim de o zi pe care Ortodoxia o închină femeilor, acesta este Duminica Femeilor Mironosiţe, a treia duminică după Învierea Domnului. Femeile Mironisiţe sunt cele care au urmat, au slujit lui Hristos atât înainte cât şi după moartea Sa şi au vestit pentru prima dată că El a înviat din morţi.

Aceste femei II urmasera din Galileea si pana la Ierusalim, slujindu-I (Matei 27, 55; Marcu 15, 41). iar acum, desi urma o zi de odihna, ele nu se pregatesc pentru aceasta, ci pentru a-si desavarsi slujirea fata de invatatorul lor. Desi tarziu, ele pregatesc miruri si miresme pentru ca dis-de-dimineata, odata trecuta Sambata, sa poata merge din nou la mormantul lui Iisus.

Potrivit Sfintei Scripturi, ele au plecat de la mormânt „cu frică şi cu bucurie mare ca să vestească ucenicilor Lui“ (Matei 28, 18). „Dar când mergeau ele să vestească ucenicilor, iată Iisus le-a întâmpinat zicând: Bucuraţi-vă!“ (Matei 28, 9). Cu aceste cuvinte întâmpină Biserica femeia.

Sfintele Femei Mironosite sunt modele de credinta pentru toate femeile crestine.

8 Martie

Cadoul nostru, de “ziua voastră”, este o vizită virtuală în Mănăstirile Voroneț, Șinca Veche & Lainici. La final vă invităm să vă relaxați printre nuferi! La mulți ani tuturor doamnelor & domnișoarelor.

360 °

Printre nuferi
Acel trandafir roșu aproape ofilit


Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro