Fata babei şi fata moşneagului

Cavaler sau domniţă @ … șefa ministerului!

Ați auzit povestea
“fata babei şi fata
moşneagului”?

Nuuu? Hai, că v-o spun eu acum… A fost odată ca niciodată, peste mări și țări, un minister. Ministerul se ocupa de tot tacâmul numit strategie – tactică, obiective, targeturi, promoții, oferte, comunicare, canalele, tour operatori… ce mai, tot tacâmul… din Țara lui Papură Vodă. Fata moșneagului, frumoasă, harnică, ascultătoare şi bună la inimă. Dumnezeu o împodobise cu toate darurile cele bune şi frumoase. Dar această fată bună era horopsită şi de sora cea de scoarţă, şi de mama cea vitregă – șefa ministerului. Noroc de la Dumnezeu că era o fată robace şi răbdătoare; căci altfel ar fi fost vai ş-amar de pielea ei. Fata babei era slută, leneşă, ţâfnoasă şi rea la inimă; dar, pentru că era fata mamei, se alintă cum s-alintă cioara-n laţ, lăsând tot greul pe fata moşneagului.

… șefa ministerului!

Și se făcea că ea, șefa ministerului, a dat sfoară-n țară și a adunat board-ul în Pădurea de Argint, că să-și stabilească ditamai direcția strategică – ditamai arhitectura mărcii de turism din Țara lui Papură Vodă.

La sfârșitul perioadei, la soroc, s-a tras linie. Cavalerii și prințesele din departamentul de comunicare au fugit că vântu’ și că gându’, s-au dat de trei ori peste cap și au vândut de-au rupt pachete de turism în Albena… jar au mâncat! Și-au luat comisionul, brodat cu fir de aur, toate bonusurile la maxim, toată lumea fericită, exact ca în povești. Trei zile au ținut ospățul, dănțuiala și team-building-ul. În Pădurea de Aur 😊

Însă când ursitoarea cea rea s-a uitat mai bine în ceasloave, a văzut că, totuși, obiectivele strategice parcă nu se îndepliniseră. Așadar, bugetul de comisioane era păpat tot, dar compania nu-și atinsese țintele strategice… Și tocmai ce trebuia să vină Zmeul Zmeilor la ședința de bilanț!

Hm… ce se întâmplase, de fapt? Răii aia de cavaleri din departamentul de comunicare al hidrei au găsit ei o scurtătură prin Bulgaria la îndrumarea fetei babii, cum să-și facă banii din comisioane mult mai simplu, propunând clienților bucățele ce se vindeau mai ușor, dar care, ce să vezi! Nu corespundeau cu direcțiile strategice pe care le stabilise măria-sa board-ul. Și uite așa, a ajuns compania și… și cu banii luați. Acum vă pare cunoscută povestea?

Fata moșului degeaba s-a luptat cu ditamai hidra… degeaba a suspinat, degeaba a transpirat… Zmeul Zmeilor tună și fulgeră – doar aparent. În realitate își rezervase și el un zbor din timp spre Costa Rica să prindă un sejur complet cu bucate alese pe sprânceană… până când fata babii să înțeleagă raportul din Țara lui Papură Vodă.

Cavaler sau domniţă?

Te doare-n fund ? Udrea ?

#Udrea … eşti #olteancă ?

{ acest material NU este un #pamflet … }
{ reprezintă durerea în #fund la superlativ }

{ reprezentare artistică a tatuajului în #cultura neolitică #Cucuteni-Tripolie } { by Eduard Olaru Pithecanthropus Mioriticus }

{ parteneri de #suferinţă }
* Cucuteni
* Uniti Salvam Toata Romania
* Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc

{ #origini } { #povesteanoastră } { #sufletromânesc }

Posted by R⊕mania Old Europe on Friday, April 15, 2016

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro

1 thought on “Fata babei şi fata moşneagului

Comments are closed.