Haihui printre emoții…

Copilul tău trebuie să viseze… !
[ de la începutul lumii ]

Haihui printre emoții…

Despre universul copiilor tăi!

Există zile în care ai vrea să râzi în hohote și să chiui de fericire, în altele însă ai chef să țipi și să faci scandal, iar atunci trebuie să fii liniștit și mângâiat. Nu e ușor să faci față atâtor sentimente contradictorii. Și nu ar trebui să îți arăți toate emoțiile, fiindcă ai putea răni sentimentele celorlalți.

A-și cunoaște propriile sentimente și a le trata cu responsabilitate este pentru copii o parte importantă a procesului de învățare și de testare a propriilor limite.

Adeseori copiii nu știu cum ar trebui să își gestioneze emoțiile. Se orientează după adulți, cei care, de cele mai multe ori, își ascund sentimentele. Din exterior sentimentele pot fi foarte rapid sesizate, iar sentimentele negative precum furia și gelozia sunt uneori chiar pedepsite.

Drept urmare, copiii învață că poate fi problematic și neplăcut să îți arăți sentimentele. Încep să treacă peste ele și să le ignore, limitându-si astfel personalitatea. De accea, copiii trebuie să-și cunoască propriul univers emoțional, pentru a putea reacționa la universul celorlalți…

Holde Kreut – Eu și sentimentele mele
Dezvoltare emoțională pentru copii de peste 5 ani

360 °

Copilul tău trebuie să viseze… @ Haihui

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com