Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc

Țărână, meșteșug și suflet | 7527 de ani de continuitate
NEOLITIC

Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc

Satul primordial – Noblețea princiară

Profesorul universitar japonez Minoru Nambara, specialist în istoria civilizațiilor, scria:

Maramureșul este satul primordial. Este un complex de realități care converg în a simți aici, că te afli în satul primordial. Țăranii Maramureșului nu vin de nicăieri. Ai sentimentul că au venit direct din cer, în Maramureș. În alte țări simți, știi că oamenii au venit de undeva, aici nu ai acest sentiment. Aici, în Maramureș, este omul primordial în noblețea sa princiară, nu primitivă, în frumusețea lui de înaltă civilizație.”

Civilizația și Cultura Neamului R⊕mânesc Țărână, meșteșug și suflet! De la ceramica CUCUTENI la ceramica LEȘ. Te naști cu chemarea pământului în tine dacă ai rădăcini bune şi dacă, trăieşti într-un sat cu rânduială. Dacă nu știi, și te-a desţelenit cineva, și te duce… părinții pleacă în Spania, Italia, îşi iau copiii și îi duc, nu-i mai învață limba. Săracii nu mai știu, au așa niște flash-uri, niște vise, cum ar trebui să fie, dar ei nu au cum să învețe. Eu am avut parte de o copilărie fericită, și undeva cam pe la vreo șase ani, m-a luat tata și m-a dus în atelier, în atelierul de olărit. Și-a zis «dragul tati», m-a prins de mână, era cu mâna cleioasă, «tu trebuie să înveți meseria asta.» Și meseria asta care o vedeți voi am învățat-o tot după rânduială. Pentru că atunci se făcea ucenicie. Și dacă te înscriai ca și ucenic la un atelier de ucenicie, fie că era taică-tu maestru sau alții, trebuia să urmezi rânduielile… 7527 de ani de continuitate… !

360 ° Maramureș – Țărână, meșteșug și suflet – interviu @ Daniel LEȘ

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com