Inscripţiile runice

ardéj “ardei” - arnót “arnăut”...
NEOLITIC

Inscripţiile runice

Rădăcinile limbii omului…

Limba aceasta bătrână,
despre care vorbiţi, era limba geţilor?

Gabriel Gheorghe: Eu consider că da. Este o limbă foarte veche care s-a vorbit cu certitudine cel puţin în partea noastră a pământului. Pentru că eu am găsit în mai multe locuri din teritoriile noastre reminiscenţe ale acestei limbi. Eu însumi am învăţat-o de la stâlpul satului, badea Ion din Valea Porcilor sau Stejarilor cum se cheamă astăzi, în apropiere de Vadu Izei şi am şi înregistrat descendenţi ai unor voievozi vorbind în limba bătrână. Mi-a spus un lucru interesant stâlpul satului:

Pruncule, dacă vei dori vreodată să ajungi
la rădăcinile limbii omului, va trebui să vorbeşti limba îndărăt
„…

Inscripţiile runice

E limba care te duce înapoi, la acele rădăcini. Şi aşa am reuşit să descriptez, cu ajutorul limbii bătrâne, o mulţime de inscripţii pretins runice, stela funerară din Lemnos, tezaurul de la Sânnicolau Mare, tezaurul de la Şimleu, care este atribuit popoarelor migratoare.

Am găsit acolo un element extrem de controversat, dar care vine în sprijinul ipotezei noastre, a autohtonilor: un lanţ de aur care are elemente de activitate statică pe el: ace de cusut, foarfeci, sica dacică, tot felul de elemente care dovedesc că avem de-a face cu un popor de stabilitate, nu cu un popor nomad.

Foto: Munții Buzăului { 2.200 – 1.800 î.Hr. } { peste 200 de simboluri }
360 ° Cuvintele românești maghiarizate: ardéj “ardei” – ármás “armaş” – arnót “arnăut”

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com