Arsenalul din Veneţia – Secolul V d.Hr.

Criptografia și Istoria Românescă – Em. C. Grigoraş
[ perioada interbelică ] ⚔️ VOIEVOZI

Arsenalul din Veneţia – Secolul V d.Hr.

Leii sacri ai Veneţiei!

Secolul V d.Hr.

Arsenalul din Veneţia – Arsenale di Veneţia este șantierul naval din Veneția. Acesta are o tradiție de multe sute de ani. În momentele sale de glorie peste 16000 de oameni munceau aici. Arsenale a luat ființă cam în jurul anului 1220 și este un loc de seamă din Veneția deoarece de aici a plecat puterea și bogăția Veneției. Arsenale nu poate fi vizitat fără aprobări speciale. Este în mare parte un secret naval al Italiei.

Potrivit tradiției, Veneția s-ar fi născut în secolul al V-lea d.Hr., când strămoșii locuitorilor de azi s-au refugiat din calea invaziilor barbare pe insulele sălbatice ale lagunei. Primul aliat al venețienilor a fost Bizanțul, care le-a și ales un patron al orașului, Teodor, sfânt militar, dar priceput și în ale comerțului.

Patru secole mai târziu, neguțătorii aduceau, din Egipt, moaștele evanghelistului Marcu, făcând din Veneția una dintre marile cetăți creștine ale Europei, suzerană față de Bizanț. Dotată cu har divin, Veneția își alege și unul dintre cele mai influente simboluri rămase în istorie: leul înaripat al Sf. Marcu. Simbol religios, emblemă a forței și nobleței, leul acesta a fost reprezentat, în timpul Serenissimei Republici, cam peste tot: sub formă lapidară, în fresce, în ‘anluminuri’ (picturi medie­vale de manuscris), că ornament, pe monede, drapele, pavilioane de nava…

Cel mai cunoscut leu al Veneției odihnește pe una dintre cele două coloane granitice din Piazzeta San Marco. La Arsenal, alți patru lei duc faima Veneției.

Francesco Morosini
Pireu – 1687

1128 – 1113
vs 1227 / 1687 – 1924

Prof. Em. C. Grigoraş, în anul 1924, semnalează descoperirea unei inscripţii aflată pe capul unuia dintre leii aşezaţi în faţa intrării principale a Arsenalului din Veneţia. Cei doi lei au fost cumpăraţi de amiralul veneţian Francesco Morosini din Pireu în anul 1687 şi aveau următoarea inscripţie parţial ştearsă de vitregiile vremii:

1128 egipsia iglisia i Valakia” (Biserica egipteană şi valahă), iar o alta:
1113 Nicolai Basarab ot Vdi ot Bulgaria” (Nicolae Basarab al Valahiei şi Bulgariei).

Criptografia și Istoria Românescă – Em. C. Grigoraş

Despre cumani… 1310

Un lucru nu a fost înţeles foarte clar şi anume ce reprezentau cei doi lei. Cornel Bârsan susţine că leii ”reprezentau un dar omagial făcut bisericii de către voievodul Nicolae Basarab”. Îşi pune în continuare întrebarea ”cine este acest Nicolae Basarab în anul 1113 când primul domnitor cunoscut cu acest nume în istoria ţării este Basarab I, fiul lui Tihomir, care devine domn în 1310?”

Acest Basarab nu putea fi de neam cuman deoarece este cunoscut faptul că aceştia nu ctitoreau biserici, trecând la creștinismul catolic abia în [1227], dar Nicolae Basarab ca domn al Valahiei şi Bulgariei ar fi putut fi iniţiatorul viitorului Imperiu Vlaho-Bulgar al Asăneştilor și predecesorul acestora…

360 °

Bătălia dintre Regele Ladislau
al 4-lea şi cumanii care au atacat Transilvania:

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com