Toamna în Parâng

Așezările momârlanilor
[ pensiuni la 360 ° ]

Toamna în Parâng

Pitorescul ancestral…

Din Petroșani există acces facil la traseele de pe dealurile din împrejurimi renumite pentru pitorescul ancestral al așezărilor de momârlani. Pe timpul strămoșilor noștri văile erau doar păduri sălbatice. În timpul invaziilor fortificațiile și drumurile se construiau pe sus NU în văi. De sus se vedea până departe, strămoșii noștri se simțeau probabil mai în siguranță.

Văile au rămas atât în legendele locale dar și în hărțile știute de băștinași – momârlanii cei izolați – drept căile bătrânilor. Acele văi știute doar de ei prin care au reușit să păstreze tradițiile strămoșilor și continuitatea multi-milenară a neamului românesc.

Casa de VIS din Parâng

Te invităm să-ți duci pașii prin Căile Bătrânilor, singur în sălbăticie, o experiență în care o să te regăsești pe tine… Datinile străbune, bucatele tradiționale, rădăcinile getice ale jienilor * momârlanii din Jieț – deschid drumul principalelor repere care fac din Ținutul Momârlanilor – Valea Jiului o posibilă destinație exclusivistă pentru turismul rural și istoric din România.

360 ° Turist INFO
Contact: 0784243676 / 0354800798.
Complex Casa de VIS Zona Parâng RUSU:

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 description=yes album_id=1414808298658035 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]
Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com