Congresul de Bizantologie

Belgrad - 1927 - Perioada interbelică la 360 °
[ perioada interbelică ]

Congresul de Bizantologie

Evenimentele
Săptămânii

Vizita Escadrei
Franceze

Marea escadră franceză, a cărei vizită în apele românești am anunțat-o săptămâna trecută, va fi compusă din crucișătoarele Duguay, Brac’n, contratorpiloarele Tigre, Panthère, torpiloarele Tempête și Simun, submarinele Requin și Sufleur. Ea va sta în apele noastre de la 19 la 23 martie. Crucișetoarele vor face escală la Constanța, iar celelalte vase la Galați. Marina noastră militară va face o frumoasă primire acestei escadre.

D. Prof. Iorga
la Institutul Franței

D. prof. N. Iorga, membru al institutului Franței, a făcut, cu prilejul ultimei sale șederi la Paris, o comunicare la Academia de Inscripții, prezidată de d. Solomon Reinach, asupra lucrării comisiunii monumentelor istorice din țara noastră.

D-sa a prezentat un mare număr de fotografii reprezentând foarte interesante freșci scoase la iveală în ultima vreme la Cozia, Cetatea Albă, Snagov, Șubești și a arătat elementele originale ce le aduc aceste freșci în pictura bisericească…

Congresul de Bizantologie
din Belgrad… 1927

Membrii Academiei au arătat mult interes pentru aceste descoperiri, iar d. Reinach a mulțumit d-lui profesor Iorga pentru aportul său. Merită reținut faptul că d. profesor a fost delegat de Academie să o reprezinte la congresul de bizantologie ce se va ține în curând la Belgrad. Este încă o dovadă de înaltă considerațiune de care se bucură în capitala Franței d. profesor N. Iorga.

Principele Mihai
la Roma

O telegramă din Roma cu data de 2 Martie anunță că A. S. principele Mihai, moștenitorul tronului României, însoțit de suita sa, a plecat dela Rapallo la Roma, cu expresul, în care se găsea deja A. S. Principesa Mafalda a Italiei, care se reîntorcea de la Turin. A. S. Principele Mihai, va fi pentru câteva zile oaspetele familiei regale italiene.

6 martie 1927
Anul III Nr. 71
Gazeta de Duminică

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com