Ziua Independenței României

Declaraţia de Independenţă din 1877
Moldova

Ziua Independenței României

♦ 9 Mai 1877 ♦
Pace şi război

O zi importantă din
istoria neamului românesc!

Pe data de 9 mai 1877 România scapă de asuprirea unui imperiu. Mihail Kogălniceanu citeşte în Adunarea Deputaţilor Declaraţia de Independenţă a României. În acest fel România trece la următoarea etapă importantă din existenţa sa ca stat după ce în 1859 s-a format prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza în cele două principate româneşti – Ţara Românească şi Moldova de Vest. A urmat apoi participarea la războiul împotriva turcilor alături de Rusia, care nu a ezitat nici de această dată să înfingă pumnalul în spate românilor. Aportul ţării noastre a fost unul semnificativ şi fără de el Rusia nu ar fi avut sorţi de izbândă.

Pe 9 mai marcăm această zi importantă din istoria neamului românesc, ziua în care am decis cu mult curaj să aruncăm de pe noi toate lanţurile care ne-au fost puse de marile imperii.

♦ 9 Mai 2015 ♦

9 Mai ♦ Ziua Europei

Identitate locală în context european @ Europe Direct Nord-Est. Obiectivul general al evenimentului a fost sărbătorirea Uniunii Europene prin consolidarea identităţii regionale și mai bună utilizare a diversităţii teritoriale. Acest eveniment a urmărit promovarea patrimoniului istoric al orașului Piatra Neamț în contextul diversității culturale și istorice europene.

Ostaşi, vă ordon:
treceţi Prutul!

Mesajul nostru
a fost simplu!

© Copywriting Marius
Aldea B2B S T R A T E G Y
© coloană sonoră: Hang Massive.
© extras din „Pace şi război”: Jurnalul de activitate al Mareşalului.
© foto / vizual: Muzeul de Artă Neolitică CUCUTENI Piatra Neamț.

Vezi mai mult la 360 °
Basarabia e România!

Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro