Ziua Independenței României

Declaraţia de Independenţă din 1877
[ perioada interbelică ] ⚔️ VOIEVOZI

Ziua Independenței României

♦ 9 Mai 1877 ♦
Pace şi război

O zi importantă din
istoria neamului românesc!

Pe data de 9 mai 1877 România scapă de asuprirea unui imperiu. Mihail Kogălniceanu citeşte în Adunarea Deputaţilor Declaraţia de Independenţă a României. În acest fel România trece la următoarea etapă importantă din existenţa sa ca stat după ce în 1859 s-a format prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza în cele două principate româneşti – Ţara Românească şi Moldova de Vest. A urmat apoi participarea la războiul împotriva turcilor alături de Rusia, care nu a ezitat nici de această dată să înfingă pumnalul în spate românilor. Aportul ţării noastre a fost unul semnificativ şi fără de el Rusia nu ar fi avut sorţi de izbândă.

Pe 9 mai marcăm această zi importantă din istoria neamului românesc, ziua în care am decis cu mult curaj să aruncăm de pe noi toate lanţurile care ne-au fost puse de marile imperii.

♦ 9 Mai 2015 ♦

9 Mai ♦ Ziua Europei

Identitate locală în context european @ Europe Direct Nord-Est. Obiectivul general al evenimentului a fost sărbătorirea Uniunii Europene prin consolidarea identităţii regionale și mai bună utilizare a diversităţii teritoriale. Acest eveniment a urmărit promovarea patrimoniului istoric al orașului Piatra Neamț în contextul diversității culturale și istorice europene.

Ostaşi, vă ordon:
treceţi Prutul!

Mesajul nostru
a fost simplu!

© Copywriting Marius
Aldea B2B S T R A T E G Y
© coloană sonoră: Hang Massive.
© extras din „Pace şi război”: Jurnalul de activitate al Mareşalului.
© foto / vizual: Muzeul de Artă Neolitică CUCUTENI Piatra Neamț.

Vezi mai mult la 360 °
Basarabia e România!

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com