Prima formă de reprezentare a hexagramei 5000 î.Hr.

♰ Mănăstirea Rupestră ♰ Şinca Veche ♰ 1354 צורת הייצוג הראשונה של מגן דוד
NEOLITIC

Prima formă de reprezentare a hexagramei 5000 î.Hr.

Hexagramă Israel
sec. VII î.Hr. / 1354
♰ 💙💛❤ 5000 î.Hr. ♰

צורת הייצוג הראשונה של מגן דוד

Steaua lui David, cu denumirea ebraică מגן דוד, Maghen David, care înseamnă “Scutul lui David”, este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale, folosită ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor. Apariția acestui simbol în iudaism nu este clară, deoarece el nu este prezent în Tanah, în Talmud sau în vreo altă sursă iudaică antică. Deși în Israel s-au găsit reprezentări ale stelei în șase colțuri, care datau din secolul VII î.Hr., prima folosire oficială a stelei lui David a avut loc la Praga, în 1354, când Carol al IV-lea, Împărat Roman le-a dat evreilor dreptul de a avea propriul lor steag. Evreii au pus pe el un simbol Magen David. În 1656, simbolul a fost gravat pe o piatră, pentru a demarca cartierul evreiesc de cele creștine din Viena.

Hexagrama 💙💛❤
din Târgoviște – 1584

Biserica Mare Domnească Târgoviște, ctitorie a lui Petru Cercel (1583-1585). Biserica a fost zidită în acelaşi timp cu Casa Domnească. Lăcaşul poartă hramul Adormirea Maicii Domnului şi a fost realizat după modelul bisericilor de tipul cruce greacă înscrisă. Monumentul se distinge de lăcaşurile ridicate la sfârşitul secolului al XVI-lea prin proporţiile sale nemaintâlnite până atunci, dreptunghiul în care se înscrie conturul exterior măsurând 14 metri lăţime şi 30 de metri lungime. Constantin Brâncoveanu a fost cel care a pictat-o a doua oară, ca formă de legitimare de la predecesorii săi. Dintre piesele de mare valoare artistică care mobilează biserica se remarcă iconostasul brâcovenesc realizat în lemn, sculptat şi poleite cu aur, având pe registrul de deasupra uşii împărăteşti stema Tării Romăneşti, iar pe bagheta superioară, anul realizării încrustat cu cifre chirilice şi arabe: 1693. La intrare se regăsește sculptată în piatră pe tocul dreapta al pridvorului o formă extrem de interesantă de reprezentare a hexagramei – dovadă incontestabilă a continuității culturii și civilizației neamului românesc. În Biserica Mare Domnească din Târgovişte se găseşte cea mai amplă galerie a unor chipuri de domnitori munteni, păstrată şi reprezentată de tablourile votive din pronaosul bisericii. Pe peretele de la intrarea în biserică apar portretele voievozilor Matei Basarab, Neagoe Basarab, apoi Constantin Brâncoveanu şi Petru Cercel (în postură de ctitori, ţinând macheta bisericii), urmaţi de Mihai Viteazu (prima reprezentare cu coroană pe cap), Radu Şerban, Constantin Cârnul, Şerban Cantacuzino şi Radu Mihnea.

Hexagrama
din Şinca Veche

♰ 💙💛❤ 5000 î.Hr. ♰

Aici, străbunii noştri ne vorbesc despre adevărata credinţă… despre 7528 de ani de continuitate. Trecutul lor devine prezentul nostru iar prezentul devine viitor. Timpul stă în loc… ! Mănăstirea rupestră Şinca Veche este un vechi lăcaş de cult ce se află la Şinca Veche, în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perisani, la 45 de kilometri de Braşov şi la 22 de kilometri de Făgăraş. Locaşul de cult se găseşte lângă comună Şinca Veche, sub dealul Pleşu. Localitatea în sine se află în centrul ţării la 30 de kilometri nord de Zărneşti, între Cocoaşa Persanilor la nord şi podul peste pârâul Bungetu la vest. Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locaşul de cult din Şinca Veche se bănuieşte că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani şi se presupune că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat “Templul Alb” din Insula Şerpilor. A doua încăpere, de dimensiuni mai mici, adăposteşte şi altarul acestui lăcas. Simbolul asemanator lui Yin-Yang ( * 1.000 de ani înaintea Chinei… ) precum şi Steaua lui David dau de gândit arheologilor şi celor care studiază istoricul locului.

În 2020 #stămacasă,
vizităm România, 💙💛❤
reSTART-ăm turismul românesc!

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com