Mănăstirea “Dintr-un Lemn”

La margine de pădure seculară...
[ ICXCNIKA ] Oltenia

Mănăstirea “Dintr-un Lemn”

Stejarul

Potrivit unei vechi tradiții locale, ar fi luat ființă în primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea în acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicată în cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoană ce se păstrează și azi în biserica de piatră a mănăstirii. În baza acestei tradiții ♰ Mănăstirea ♰ poartă numele Dintr-un Lemn.

♰ Visul & ciobanul… ♰

Un cioban cu numele Radu, în timpul lui Alexandru Vodă (1568-1577), a visat Icona Maicii Domnului și, tăind stejarul în care a fost găsită icoană, a făcut din lemnul lui o bisericuță, numită din această pricina Dintr-un Lemn. Cam același lucru afirmă în anul 1842 și poetul Grigore Alexandrescu. Existența stejarilor seculari, precum și a icoanei, se constituie astăzi în probe de necontestat pentru adevărurile consacrate în legendă.

Localizare

La margine de pădure seculară…

Râmnicu Vâlcea, Băbeni / Frânceşti.

Mănăstirea Dintr-un Lemn se află în Vâlcea, pe Valea Otăsăului, în comuna Frânceşti, la 25 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea. Este situată în afara drumurilor naţionale, iar şoseaua care te va duce spre Mănăstire şerpuieşte printr-un cadru natural mirific. Până la Mănăstirea Dintr-un Lemn, trebuie să ajungi mai întâi în Băbeni. De aici, Drumul Judeţean te va duce la Frânceşti, iar din comună urmează DJ646B, iar şoseaua te va conduce la destinaţie, la margine de pădure seculară.

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Manastirea Dintr-un LEMN Povestea Locurilor Campanie 2020 Biserica Densus Hateg

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro