Templul Ursitelor 💙💛❤

♰ Mănăstirea ♰ săpată în piatră...
NEOLITIC

Templul Ursitelor 💙💛❤

Masivul Făgăraşului

Munţii Făgăraşului se individualizează în lanţul Carpatilor ca o imensă culme desfăşurată de la est la vest pe o lungime de aproximativ 70 km și dezvoltată pe o lățime de cca. 40 km. În cuprinsul Munţilor Făgăraș se află opt din cele 14 vârfuri ale Munţilor României care ating altitudinea de 2500 m: Moldoveanu (2544 m), Negoiu (2535 m), Colțul Viștei Mari (2527 m) etc. În sensul geografic cel mai larg, prin masivul Făgăraşului se ințelege întregul complex muntos aparţinând Carpaților Meridionali, cuprins între Valea Oltului la vest, Văile Bârsei, Grosetului și Damboviței la est, Depresiunea Făgăraşului la nord și cele ale Jiblei, Arefului, Brădetului și Campulungului la sud.

Străvechea Ţară a Făgăraşului

Țara Făgăraşului este o zonă etno-geografica care se întinde între râul Olt și Munţii Făgăraș. Impresia pe care o lasă zona este de puternică unitate geografică. Dinspre munte spre ses este brăzdată de numeroase vai, ale căror nume sunt împrumutate de la satele aşezate perechi, unul în susul, iar altul în josul apelor. Țara Făgărașului (uneori și Țara Oltului) este o depresiune și un ținut istoric din Transilvania, situat de-a lungul cursului mijlociu al râului Olt, cu centrul în cetatea medievală Făgăraș. În 1876 teritoriul Țării Făgărașului a fost organizat în comitatul Făgăraș, unitatea administrativă precursoare a județului interbelic Făgăraș. Odată cu instaurarea regimului comunist în România, ținutul Făgăraș a fost împărțit între județele actuale Brașov și Sibiu.

Templul Ursitelor

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuieşte de mii de ani un loc plin de mister. Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină. Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”. Mănăstirea rupestră Şinca Veche este un vechi lăcaş de cult ce se află la Şinca Veche, în cotul format de Munţii Făgăraş şi Perisani, locaşul de cult se găseşte lângă comună Şinca Veche, sub dealul Pleşu. Localitatea în sine se află în centrul ţării la 30 de kilometri nord de Zărneşti, între Cocoaşa Persanilor la nord şi podul peste pârâul Bungetu la vest.

Timpul stă în loc… !

Templul Ursitelor din Şinca Veche se bănuieşte că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani şi se presupune că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat Templul Alb din Insula Şerpilor.

A doua incăpere, de dimensiuni mai mici, adăposteste şi altarul acestui lacas. Simbolul asemanator lui Yin-Yang ( * 1.000 de ani înaintea Chinei… ) precum şi Steaua lui David 🔥 prima formă de reprezentare a hexagramei 🔥 dau de gândit arheologilor şi celor care studiază istoricul locului. Aici, străbunii noştri ne vorbesc despre adevărata credinţă… despre 7528 de ani de continuitate. Trecutul lor devine prezentul nostru iar prezentul devine viitor. Timpul stă în loc… !

360 °

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!
Cazare în Şinca Veche 🇷🇴 OHABA 🇷🇴

Mănăstirea Şinca Veche săpată în piatră Templul Ursitelor Strategie Turism Povestea Locurilor

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com