Tezaurul de la Sânnicolau Mare

Ansamblu de piese VI-IX d.Hr. 💙💛❤
[ de la începutul lumii ] Banat

Tezaurul de la Sânnicolau Mare

EXODUL aurului
rumânesc 🇷🇴 🇷🇴

Tezaurul de la Sânnicolau Mare este compus din 23 de obiecte din aur, în greutate totală de peste 10 kilograme, provenind din perioada medievală timpurie. Este considerat unul dintre cele mai importante tezaure ale Europei de la începutul Evului Mediu și se află la Kunsthistorisches Museum din Viena. Cele 23 de piese ale tezaurului, eterogene ca formă și execuție stilistică, sunt confecționate din aur cu o finețe variind între 12 și 22 de karate. Locul în care s-a descoperit tezaurul se află astăzi pe stradă Comorii din Sânnicolau Mare.

Tezaurul de la Sânnicolau Mare a fost expus și la 🇭🇺 Budapesta 🇭🇺 de două ori, prima dată în 1884, apoi în 2002, la aniversarea a două sute de ani de la fondarea Muzeului Național al Ungariei. În România nu a fost expus niciodată…

360 °

Aurul Geto-Rumânilor
Cloșca cu puii de AUR

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 💙💛❤
& reSTART-ăm turismul românesc!

Tezaurul de la Sânnicolau Mare Strategie Turism Timis Povestea Locurilor B2B Strategy Daniel Rosca

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro