Muntele lui 🔥 PROMETEU 🔥

Tărâmul focului… HUNEDOARA 💙💛❤

Tărâmul
🔥 focului 🔥

Numele HUNEDOARA,
mai vechi ca al Huniazilor…

În privinţa originii denumirii de Hunedoara, ipoteza verosimilă este: Hunedoara vine de la denumirea latină Ignis Ora, care ar însemna tărâmul sau ţinutul focului, fapt susţinut prin aceea că focul reprezintă elementul principal în producerea fierului. Din acest Ignis Ora a rezultat Inedoara, fapt care se justifică etimologic. Populaţia veche şi ţăranii din jur îi spun şi astăzi Inedoara sau Hinedoara. Forma de Uniedoara e o variantă produsă prin îndulcirea cuvintelor, fapt caracteristic locuitorilor din această zonă. Istoricul oraşului, document redactat pe baza cercetărilor istoricilor, păstrat la Arhivele Naţionale – Judeţul Hunedoara.

Țara Fierului

Pharanx Parâng, Eschil,
Prometeu… Tărâmul focului!

Nicolae Densușianu îl citează pe anticul poet Eschil: legendarul titan Prometeu a fost înlănțuit în Sciția – „țara fierului”, pe stâncile numite Pharanx, nu departe de care curgea mărețul Oceanos potamos (identificat cu Istrul), unde un vultur înfometat urma să îi sfâșie zilnic ficatul… Legendarul Prometeu, eroul mitic care a furat focul pentru a-l dărui oamenilor, a fost rege în Sciţia şi stăpân al ţinuturilor de peste Prut. Daniel Ruzo, 1968 – explorator sud-american (La historia fantastica de un descubrimiento): „Carpaţii sunt într-o regiune a lumii în care se situa centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute până în ziua de astăzi.”

În 2020 stăm acasă,
vizităm România 🇷🇴
& reSTART-ăm turismul românesc!
Descoperă Ținutul Titanilor 💙💛❤

Muntele lui PROMETEU Strategie Turism Valea Jiului Hunedoara Povestea Locurilor Daniel Rosca B2B Strategy

🇷🇴 reBranding România 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro

1 thought on “Muntele lui 🔥 PROMETEU 🔥

Comments are closed.