Cel mai mare parc dendrologic din țară!

Arboretumul Simeria, “un monument național în arta parcurilor”.
Ardeal Povestea HUNEDOAREI

Cel mai mare parc dendrologic din țară!

Arboretumul
Simeria 💙💛❤️

Cel mai mare parc
dendrologic din 🇷🇴 țară 🇷🇴

Rezervația naturală (numită colocvial și Parcul dendrologic Simeria) a fost creată la începutul secolului al XVIII-lea pe malul stâng al Răului Mureș în Județul Hunedoara. Astăzi este considerat de specialiștii consacrați un monument național în arta parcurilor și totodată cea mai veche și mai valoroasă colecție de plante lemnoase exotice și autohtone din România. Rezervație dendrologică și peisageră cu valoare de unicat pentru patrimoniul național. Pe harta ieșirilor în weekend nu trebuie să lipsească acest parc cu vegetație palustră.

Pentru a completa ieșirea din weekend vă recomandăm în pădurea Hațegului, lângă rezervația de zimbrii, tronul străbunilor, iar înainte de biserica din Densuș, muzeul în aer liber din Hățăgel. Sintetizând, arboretumul, tronul, biserica, muzeul și zimbrii, 5 obiective turistice unice pe o rază de maxim 100 de km, un weekend de poveste.

360 °

Vegetația palustră
din PELASGIA 💙💛❤️

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com