Expoziţia de tortură

Muzeul Castelul Corvinilor

Expoziţia de tortură din
Muzeul Castelul Corvinilor

Mai multe scene de tortură, redate cu ajutorul unor manechine special construite, dar şi zeci de unelte folosite de călăii din Evul Mediu pot fi văzute în subsolul de cărămidă al Muzeului de Arheologie de la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Amplasată în beciul clădirii care găzduieşte spaţiile administrative ale complexului medieval, dar şi Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie Hunedoara. Expoziţia redă vizual şi auditiv scene de la schingiuirile practicate în zona Transilvaniei, în Evul Mediu.

 

A post shared by ?? Daniel ROŞCA ?? (@roscadaniel) on

 

A post shared by ?? Daniel ROŞCA ?? (@roscadaniel) on

Printre scenele care pot fi văzute de turişti sunt cele în care se redă supliciul la care a fost supus Gheorghe Doja, trasul în ţeapă sau pe roată, ori cea în care un om este schinjuit alături de un călugăr, care-i citeşte o rugăciune…

😈 teroare 😈

Scaunul lui Iuda, Fecioara de Fier sau măştile încinse sunt doar câteva dintre aparatele pe care călăii le-au folosit în urmă cu sute de ani, iar acum replici ale acestora pot fi văzute în cele câteva săli ale expoziţiei “Ev Mediu – tortură şi execuţie”. Atmosfera terifiantă este completată de luminile atent aşezate pentru a reflecta starea de groază a “victimelor”, dar şi de sunetele care se pot auzi în subsol pentru a reda “strigătele de durere” ale celor schinjuiţi.

360 ° 😈 Vampir vs Voievod 😈

🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

P⊕vestea Locurilor, un proiect NON PROFIT susținut de români pentru a elimina „greaua moştenire“. România este pe ultimul loc în Europa d.p.d.v. al ponderii în PIB a turismului. Natura separată de istorie nu poate să intre în competiţie cu Elveţia, Croaţia… Despre strategie în turism. Viziunea noastră despre noul brand de țară / de turism: R⊕MANIA 8500 Donăm conceptul statului Român.

Website: http://b2b-strategy.ro

1 thought on “Expoziţia de tortură

Comments are closed.