Bătrânul sfătos cu faţa albă..

... cu o barbă tot aşa de albă ca omătul!
[ de la începutul lumii ] ICXCNIKA

Bătrânul sfătos cu faţa albă..

♰ in memoriam ♰
Gelu Vlădoiu 🇷🇴
💙💛❤

O altă legendă a noastră spune despre Anu, Gog, Senta sau Dumnezeu că este întruchipat ca un bătrîn sfătos, căci numai bătrînii sunt plini de înţelepciune, cu faţa albă, frumoasă, cu o barbă tot aşa de albă ca omătul şi de un păr bogat şi căzut în plete pe spate, ca la bătrânii şi cucernicii preoţi. Deşi bătrân e totuşi plin de vigoare şi conduce treburile lumii, ca şi la începuturile ei.

Drum lin spre ⭐⭐
stele ♰ maestre ♰

Dumnezeu să te ♰♰♰
odihnească în pace!

O asemenea descriere a lăsat și Marţial despre Prometeu, ce apare în unele legende ca Ziditor al Neamului Omenesc pe care l-a făcut din lut, dar ea se vede și pe unele tăblițe de plumb unde găsim numai capul bătrînului ce are lîngă el un miel, sau un bătrân ce se sprijină într-un băț. Ne spun legendele noastre că demult ținutul din Curbura Carpaților era stăpînit de un bătrîn mai înțelept și mai vechi decît timpul, ce domnea peste o cetate puternică înălțată în piscul muntelui ale cărei ziduri sprijineau cerul, fiind vegheată zi și noapte de un soare strălucitor care o apăra.

Bătrînul se numea Luana (lu: om, puternic, a locui + Ana: Tatăl Ceresc) iar în acest ținut miraculos erau multe izvoare tămăduitoare folosite de el pentru a vindeca pe cei răniți în apărarea ținutului, la fel și pentru învierea celor morți căzuți la datorie. Cei mișei care se încumetau să tragă foloase pe ascuns din întrebuințarea apelor miraculoase, se îmbolnăveau fiindcă nu știau și descântecele sau rugăciunile ce trebuiau spuse odată cu spălarea sau îmbăierea în ele.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com