Gospodăria bunicilor din Vatra Satului

O incursiune în timp prin ținutul ancestral al momârlanilor
[ locuri de vizitat ] MOMÂRLANI

Gospodăria bunicilor din Vatra Satului

O să visezi 💙💛❤
cu ochii deschiși…

Legende ۞ obiceiuri
și tradiții multimilenare.

O incursiune în timp prin ținutul ancestral al momârlanilor este asemenea unui vis, un vis din care o să te trezești în gospodăria bunicilor printre tăncușa de lemn folosită la măsuratul oilor & sunetul de talangă al turmei de mioare care se întoarce pe înserat în vatra satului.

Rădăcinile getice ale momârlanilor, portul popular, munca din ogradă și de pe holdă, păstoritul și cositul fânului, suprapuse peste datinile străbune din vatra satului de demult precum și bucatele tradiționale transformă regiunea Văii JIULUI într-un ecosistem bine conservat peste care timpul încă nu a trecut. Nu în ultimul rând, pitorescul ancestral al regiunii o să îți contureze experiența unică de a visa cu ochii deschiși. 

Vatra Neamului

Descoperă Vatra Neamului, tradițiile dinainte de creștinism și după Hristos, precum și basmele locului care o să îți detalieze mitologia regiunii începând de la pelasgii neînfricați și până la urieșii din piatră care încă mai dăinuiesc ca străjeri în Valea Hiperboreei.

Pentru început îți recomandăm două muzee, două case tradiționale din satul momârlănesc peste care timpul încă nu a trecut, Muzeul Momârlanului situat la intrarea în Valea JIULUI în Petroșani precum și Muzeul Satului Momârlănesc din capătul celălalt al Văii, Câmpul lui Neag, pe domeniul pensiunii Retezat.

Descoperă 💙💛❤
🇷🇴 Vatra Neamului 🇷🇴




🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com