Divinităţile ♰ Cultura Turdaş Vinča

& scrierea „veche europeană” ✨ scrierea sacră ✨
NEOLITIC

Divinităţile ♰ Cultura Turdaş Vinča

♰ ♰ îngerii ♰ ♰
😈 decăzuți 😈

Introducere: vreau să îți imaginezi un crâmpei din memoria ancestrală a perioadei neolitice, epoca de piatră, atunci când orice mișcare era asociată cu un posibil pericol iar sentimentul de frică era declanșat de o simplă pală de vânt. Doar reacționând supraviețuiau…

Acum vreau să te transpui în locul creatorului de artă din neoltic și o să înțelegi cum aceștia modelau lutul sub formă asemănătoare deși erau la sute de km distanță, sau chiar la mii de km, unul față de celălalt. Practic în perioada antedeluviană, epoca legendelor și a mitologiei, acești îngeri decăzuți puteau să își manifeste fizic prezența, singura explicație pentru forma asemănătoare a statuetelor de pe tot arealul culturilor din neolitc. Ei sculptau și deseneau practic ceea ce vedeau cu ochii lor ♰ îngerii decăzuți.

Cultul divinităţii feminine ✨
din Cultura Vinča ✨ Turdaş

Pe la 5500 î.Hr., vechii europeni din Europa central-răsăriteană au dezvoltat un sistem de scriere, cu circa două mii de ani înaintea egiptenilor ori a sumerienilor. Totuşi, spre deosebire de aceste popoare, scrierea vechilor europeni nu servea unor scopuri economice, juridice sau administrative.

✨ scrierea ♰ sacră ✨

Scrierea „veche europeană” era o scriere sacră, apărută în urma unei îndelungi folosiri a unor semne grafice încărcate de un simbolism particular; apariţia acestei scrieri este strâns legată de cultul dezvoltat al divinităţii feminine. Aceste semne sunt, în sens pur etimologic, hieroglife sau semne sacre. Cele mai vechi descoperiri ale unor obiecte purtând semne de scriere au fost făcute cu mai mult de un secol în urmă, la Turdaș, un sit aparţinând fazei timpurii Vinča din Transilvania.

T Ă R T Ă R I A 💙💛❤

De-abia un secol mai târziu, în 1961, s-au descoperit la Tărtăria (o aşezare nu departe de Turdaş, în judeţul Alba) trei plăcuţe de lut ars cu o scriere care a stârnit un deosebit interes. Câţiva erudiţi le-au comparat cu semnele sumeriene cunoscute ori le-au bãnuit a fi derivate din acestea. Cronologia oferitã de datãrile cu radiocarbon era ignoratã. Astfel M.S.F. Hood considera cã plãcuţele de la Tãrtãria ar fi fost „o imitaţie incomprehensibilã a unor semne de scriere aparţinând unor populaţii mai civilizate”.

Sute de alte obiecte sacrale purtând inscripţii în rânduri sau grupate au rãmas neobservate ori necunoscute. Multe obiecte cu inscripţii au fost gãsite într-un context stratigrafic bine documentat. Cronologia cu radiocarbon calibratã la date reale aratã cã aceastã scriere a apãrut curând dupã jumãtatea mileniului al 6-lea şi a fost folositã timp de un mileniu şi jumãtate în epoca cuprului (sau chalcoliticã) din Europa central-rãsãriteanã între 5500 şi 4000 î.Hr..

Este acum cert cã „scrierea veche europeanã” este mult mai veche decât cea sumerianã. Un articol de Marija Gimbutas. Magazin bibliologic, nr.4, 2006, Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Vezi mai mult despre ♰ lupta moldovenilor străvechi ♰ prin artă & iubire 💙💛❤ împotriva îngerilor decăzuți ♰ dușmani nevăzuți ☠️ strigoi și moroi ☠️ draci și vârcolaci

Povestea la 360 ° 💙💛❤
Merlini 🇷🇴 despre Tărtăria 🇷🇴

Sustine Povestea Locurilor




🇷🇴 reBranding ROMANIA 🇷🇴
Un proiect CSR B2B Strategy
Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com