Din Pontul Euxin până la gura Vistulei

🇷🇴 Stăpâneau mare parte a Europei 🇮🇹 GETÆ 🇷🇴
🏹 GETÆ

Din Pontul Euxin până la gura Vistulei

🇷🇴 Puternicii goți stăpâneau mare parte a Europei. Granițele lor erau din Pontul Euxin și Dunărea, granițe la sud, și se întindeau spre nord până la gură Vistulei / la Older.

Pontul Euxin (greacă: Πόντος/Pontos ; latină: Pontus) este o regiune de pe coasta de sud a Mării Negre situată în Turcia de astăzi. Oderul, care după Vistula este al doilea cel mai lung râu din Polonia, are o lungime totală de 866 km (898 dacă luăm în considerare gura de lângă mare deschisă și nu în laguna Szczecin) și se varsă în Republica Cehă pentru 112 km. iar în Polonia pentru 752 km.

Dacă națiunea gotică era de origine Scitică cum este demonstrat astăzi sau scandinavă, după cum susține Giornando, nu acesta este locul în care să discutăm >> (El nu vrea să între în detalii, dar recunoaște că pe vremea să s-a demonstrat originea scitică).

Cert este că ținutul dintre Tanai, Boristene și Dunărea a fost locuit de sciți în timpul lui Herodot și că scriitorii romani afirmă că a fost ocupat de goți. Timpurile despre care vorbim le stăpâneau Goții; încât numele de Scita (Sciți), Geta (Geți) și Gota (Goți) se pare că sunt apelative ale aceluiași popor. Istoria relațiilor reciproce dintre Europa și Asia, Vol. 1. De Giovanni Battista Baldelli Boni.

🇮🇹 Possedeva la vasta parte d’Europa, che ha per confine a mezzodì l’Eussino, e il Danubio, e che si estende a tramontana fino alle foci della Vistola e dall’Oder la potentissima nazione Gotica. Se essa era di origine Scitica come sembra dimostrato oggidi o Scandinava come pretende Giornando, non è qui il luogo di dissertare. >>(Non vuole entra nei dettagli ma ammette che nell’ epoca sua era dimostrata l’origine Scitica)

Certo egli è che la contrada compresa fra il Tanai, Boristene e il Danubio era al tempo di Erodoto dagli sciti abitata e che il romani scrittori affermano occupata dai Geti.. Ai tempi di cui qui si ragiona la possedevano i Goti ; talchè i nomi di Scita, Geta, e Gota sembrano appellazioni del medesimo popolo. Storia delle relazioni vicendevoli dell’ Europa e dell’ Asia Di Giovanni Battista Baldelli Boni.

Quod Gothi
GETÆ Dicerentur
🇷🇴 GOȚI vs GEȚI 🇮🇹
The 🏛️ GETÆ Empire 🏛️

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com