⌘ Paporniţa MOȘULUI ⌘

& paporniţa lui 🇷🇴 Nea Mărin 💙💛❤

Paporniţa lui
Nea Mărin

Călui ⌘ OLT

Cine nu își aduce aminte de popornița lui Nea Marin miliardar… de prazul de care nu se despărțea niciodată și de umorul inconfundabil al acestui om mare care cu siguranță a intrat în ADN-ul neamului românesc… !? Nea Mărin @ Amza Pellea devin noul trend la fel ca prazul, zaibărul & paporniţa. Gheorghe Neagoe, din comuna Călui, din Olt, ne povesteşte cu mândrie că s-a apucat de confecţionat paporniţe olteneşti încă din copilărie.

✨ meșteșuguri străvechi ✨

Există un întreg ritual până ajungi la produsul finit ne spune meșterul. Din papura uscată se face teiul, iar fâşiile tăiate sunt răsucite pe sucală, după care se urzesc la războiul de ţesut.

SUCÁLĂ, sucale, s. f. Unealtă cu ajutorul căreia se deapănă pe țevi firul pentru războiul de țesut manual. ◊ Loc. adv. (Reg.) În sucală = în cercuri, în spirală. ◊ Expr. (Reg.) A merge cum e sucala = a merge ușor, repede. PAPÓRNIȚĂ, papornițe, s. f. 1. (Pop.) Coș împletit din papură; p. gener. coș. 2. (Rar) Sticlă îmbrăcată în papură. – Papură + suf. -orniță. Teiul, fibră din scoarță de tei (1-3), folosită la legat și la fabricat sfori, frânghii, rogojini. 8 sn (Pex; lsg; csc) Obiect (sfoară sau frânghie) făcut din tei

⌘ Paporniţa ⌘
🇷🇴 MOȘULUI 🇷🇴

Gustul de demult 💙💛❤

Papornița Moșului a luat naștere la final de iulie 2020, atunci când Cătălin Zamfir a întâlnit un BUN ROMÂN preocupat de obiceiuri și tradiții și bineînțeles de legumicultură… până la urmă legumicultura în sine reprezintă o artă strămoșească, un meșteșug străvechi, dacă reușești să păstrezi nivelul nitriților din legume la un nivel de maxim 10% din toleranța acceptată de comercianți și mediul sanitar, nu?

DUMNEZEU a dăruit cu prisosință în România soare, apă și cernoziom, iar ei cu pace în suflet și cu responsabilitate știință, muncă, omenie și bun simț pun eficient gustul de demult în Papornița Moșului Neagoe și îți livrează acasă la domiciul tău. Gustul de demult păstrat prin intermediul micilor meșteșugari autohtoni și transmis din generație în generație a ajuns astăzi la tine. Descoperă și tu Paporniță Moșului.

Trăiește Românește,
& Cumpără Românește!
Vezi 🇷🇴 toată povestea 🇷🇴
Papornița MOȘULUI
Cătălin Zamfir 🇷🇴 0723663100

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.