Bastionul lui Burebista

Prin Țara HAȚEGULUI spre Valea JIULUI.

Din Țara HAȚEGULUI
spre Bastionul lui
BUREBISTA

Prin nord, spre poarta de intrare în Țara Hațegului – Densuş, în drumul călătorului răsar importante vestigii și muzee din timpuri imemoriale începând de la Tapae, locul în care strămoșii noștri au înfruntat de două ori Imperiul Roman în aceste adevărate Porţi de Fier ale Transilvaniei. Ulterior, călătorul pornește spre Sarmizegetusa ULPIA Traiana unde există și singurul muzeu din Țara Hațegului și se abate 5 km lateral până la Densus, „ultimul drum” al generalului roman Longinus, locul său de înmormântare, Biserica din Densus.

Spre Valea JIULUI, Peștera BOLII
Bastionul lui BUREBISTA.

Aflat în inima Țării Hațegului, foarte aproape de Hațeg călătorul pornește spre bastionul lui Burebista, Peștera Bolii, granița Țării Hațegului cu Valea Jiului, bastionul principal de apărare al măreței capitale getice Samizegetusa Regia, construit pe o stâncă de var cu înălțimea de 146 de metri, având 3 pereți abrupți. Bastionul lui BUREBISTA a fost practic de necucerit… ! Sarcina bastionului a fost de a bloca accesul spre Sarmizegetusa Regia dinspre sud.

În 2020 #stămacasă,
vizităm România, 💙💛❤
reSTART-ăm turismul românesc!

Strategie Turism Romanesc

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.