Ce înseamnă BIO?
Legătura între
alimentaţie şi cancer…
8 kg. de chimicale anual… 🙁
Cea mai mare problemă a alimentaţiei din zilele noastre o reprezintă conţinutul ridicat de chimicale din alimente. Pornind de la sămânţă, trecând prin solul încărcat cu chimicale şi terminând cu procesarea, drumul produsului alimentar până ajunge hrană este presărat intens cu etape ale otrăvirii lui. Dacă am aduna miligram cu miligram cantitatea chimicalelor din alimentele consumate de omul modern pe parcursul unui an, am ajunge la cca 8 kg. Cantitatea rezultată de produşi chimici cărora organele de detoxifiere trebuie să le facă faţă este adesea peste puterile de eliminare ale acestora. Aici ficatul este cel mai afectat; în final, o funcţionare necorespunzătoare a acestuia duce la apariţia bolilor cronice şi grave, cel mai adesea la cancer. Există o legătură directă între alimentele otrăvite cu chimicale şi numărul crescut al bolnavilor de cancer.
Gustul de demult
din ograda bunicii…
Odinioară, în copilărie, noi cei din generația 70 – 90, am văzut cu ochii noștri ograda bunicii iar gustul de demult ne-a rămas întipărit în memorie. Atunci tot ce mâncam era BIO… astăzi, trebuie să fim extrem de atenți la ambalaj pentru a nu depăși cele 8 kilograme de chimicale anual… 🙁
În etapa a doua de maturitate a conceptului Povestea locurilor mergem mai departe cu experiența locului la 360 de grade spre experiența produselor locale – tradiționale, mici producători locali – meșteșugari – turism. Rețeaua de unități de cazare pe care o dezvoltăm o să devină principalul distribuitor al acestor produse 100% naturale.
Degustare BIO virtuală
#fărăchimicale 😉
Astăzi te invităm să descoperi cel mai puternic antioxidant descoperit până în prezent de cercetători în degustarea noastră virtuală, cel mai curat vin & cea mai bună miere – din Banat, gustul de demult al untului de oaie produs după o rețetă tradițională a momârlanilor din Valea Jiului, puritatea laptelui din Bistrița Năsăud – tărâmul plutașilor, gustul afinelor din Masivul Tulişa – Retezat și nu în ultimul rând legumele BIO din Anina cultivate prin tehnica de permacultură.
360 °
Susține și TU producătorii români!
* sub fiecare fotografie este o poveste BIO
Comments are closed.