Canionul Valea Mării

Cascada Valea Mării - Comfort Challenge
[ weekend de p⊕veste ]

Canionul Valea Mării

În căldarea glaciară
cu Avram IANCU

Valea Mării este un pârâu care se găsește în Munții Retezat. Este afluent al râului Jiul de Vest. Canionul Valea Mării este deosebit de multe canioane deoarece oferă chiar și în perioadele secetoase de vară un debit deosebit de mare de apă. Este spectaculos în special în zona cascadei de 35m. Debitul mare al apei se datorează faptului că toate pârâurile din căldarea glaciară de sub vârfurile Păpușa Custurii, Vârful Custura și Vârful Valea Mării sunt drenate către Valea Mării.

Traseul de vizitare a văii Mării este practicabil către orice drumeț până la baza cascadei celei mai mari, cu o altitudine de 35m. Poteca turistică existentă se află pe partea stângă a pârâului, iar în locurile mai expuse au fost montate scări de lemn cu balustrade. Poteca nu are marcaj turistic, dar puteți găsi încă de la DN 66 A săgeți indicatoare cu Cascada Mării și Cascada Lazărului – afluent al văii Mării. Canionului Valea Mării adăpostește 6 cascade consecutive, de diferite dimensiuni. Cea mai mare și mai impresionantă cascadă este ultima și atinge o înâlțime de 35m. Aceasta are la bază o frumoasă marmită în care apă cade de la altitudine mare. Valea Mării este unul din puținele locuri unde se poate face canyoning în Munții Retezat.

Provocarea din
inima munților

Am acceptat provocarea din inima munților. Pentru că din vârf de munte și până la nivelul mării, inima mea bate pentru România și pentru copiii ei aflați în lipsuri! La inițiativa echipei Ariston m-am pus în locul milioanelor de români care n-au acces la apă caldă și vă asigur că nu este deloc confortabil. Urmăriți în clipul de mai jos experiența mea si implicați-vă și voi în misiunea Comfort Challenge! Ariston a donat deja primele 400 de boilere și a facilitat accesul la apă caldă pentru 32.000 de copii și bătrâni din România. Împreună, însă, putem face mai mult. Avram IANCU

Împreună suntem mai puternici!
360 ° Cascade pe două roți

#ComfortChallenge

Am acceptat provocarea din inima munților. Pentru că din vârf de munte și până la nivelul mării, inima mea bate pentru România și pentru copiii ei aflați în lipsuri! La inițiativa echipei Ariston m-am pus în locul milioanelor de români care n-au acces la apă caldă și vă asigur că nu este deloc confortabil.
Urmăriți în clipul de mai jos experiența mea si implicați-vă și voi în misiunea #ComfortChallenge!
Ariston a donat deja primele 400 de boilere și a facilitat accesul la apă caldă pentru 32.000 de copii și bătrâni din România. Împreună, însă, putem face mai mult: https://bit.ly/2OJJaTh!

Posted by Avram Iancu on Saturday, November 17, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com