Opinca și Pileusul

✨ dovezi ale continuității ✨

Căciula Getică
⚔️ P I L E U S ⚔️

Curba caracteristică sabiei getice, a falx-ului, cuvântul latin pentru seceră, precum și curba din pileosul unui tarabostes, nobil get, sunt elementele de identitate cele mai evidente în imperiul getic. Dacă falxul cu lama curbată, ascuțit pe marginea interioară, a fost folosit ca armă în special de geți și ulterior de romani ca și cârlig de asediu, opinca reprezintă al doilea simbol definitoriu al românilor care întregește simbolismul multimilenar și în același timp constituie dovezi ale continuității 💙💛❤ multimilenare a neamului românesc.

,,Căci aici (în Bitinia, n.n.) se pot vedea oameni având pe cap un fel de căciulă (pileus, căciulă țuguiată, n.n.), așa cum poartă astăzi unii traci numiți geți” Dion Chrisostomul, Discursuri, LXXII/3 – cf. 112/I, 453, s.n. discursul – rostit în anul 97 d.Hr.

Opinca reprezintă un element de port popular caracteristică spațiului carpato-daniubiano-pontic care și-a demonstrat utilitatea de-a lungul mileniilor de transhumanță. Astăzi te invităm să introduci în colecția personală aceste două elemente de identitate românească, te invităm să cunoști un meșter popular cu un talent deosebit.

Meșterul popular 💙💛❤
Constantin Ghinea Dumitrache
Date contact: 0723 644 485 🇷🇴
Ploiești, profil fb, Atelier Art Artizan.
Susține și TU meșteșugarii autohtoni!


Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

Comments are closed.