Templul de piatră de la Șinca Veche

Undeva în Munţii Făgăraş...
[ locuri de vizitat ]

Templul de piatră de la Șinca Veche

Undeva în Munţii Făgăraş…

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş. Ca să ajungi la Şinca nu este greu deloc. Până şi drumul până acolo este de o frumuseţe încântătoare, prezicând parcă o frumuseţe şi mai mare la numai doi kilometri de acest sătuc, unde dăinuieşte de mii de ani un loc plin de mister.

Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină. Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1058982154240653 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Străvechea Ţară a Făgăraşului

Țara Făgărașului (uneori și Țara Oltului) este o depresiune și un ținut istoric din Transilvania, situat de-a lungul cursului mijlociu al râului Olt, cu centrul în cetatea medievală Făgăraș. În 1876 teritoriul Țării Făgărașului a fost organizat în comitatul Făgăraș, unitatea administrativă precursoare a județului interbelic Făgăraș. Odată cu instaurarea regimului comunist în România, ținutul Făgăraș a fost împărțit între județele actuale Brașov și Sibiu.

Țara Făgăraşului este o zonă etno-geografica care se întinde între râul Olt și Munţii Făgăraș. Impresia pe care o lasă zona este de puternică unitate geografică. Dinspre munte spre ses este brăzdată de numeroase vai, ale căror nume sunt împrumutate de la satele aşezate perechi, unul în susul, iar altul în josul apelor.

În sensul geografic cel mai larg, prin masivul Făgăraşului se ințelege întregul complex muntos aparţinând Carpaților Meridionali, cuprins între Valea Oltului la vest, Văile Bârsei, Grosetului și Damboviței la est, Depresiunea Făgăraşului la nord și cele ale Jiblei, Arefului, Brădetului și Campulungului la sud.

Munţii Făgăraşului se individualizează în lanţul Carpatilor ca o imensă culme desfăşurată de la est la vest pe o lungime de aproximativ 70 km și dezvoltată pe o lățime de cca. 40 km. În cuprinsul Munţilor Făgăraș se află opt din cele 14 vârfuri ale Munţilor României care ating altitudinea de 2500 m: Moldoveanu (2544 m), Negoiu (2535 m), Colțul Viștei Mari (2527 m) etc.

Datorită siluetei spectaculoase, a traseelor dificile pe care le oferă turiştilor și a stâncilor abrupte care fac din ei o adevărată provocare pentru căţărători, Munţii Făgăraș sunt cei mai căutaţi dintre lanţurile muntoase din jurul Sibiului. Astfel, peisejele superbe și bucuria aventurii sunt o adevărată recompensă…

360 ° Mănăstirea Rupestră Șinca Veche, o vechime de aproximativ 7.000 de ani.
Cazare 360 ° Pensiunea Moara cu Noroc / OHABA.
Sursă: tarafagarasuluiromania.ro.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com