Muzeul Momârlanilor

{ 1918 - 2018 } IA de 100 de ani
[ weekend de p⊕veste ] MOMÂRLANI

Muzeul Momârlanilor

Valea JIULUI la 360 °

Momârlanii mai erau numiţi şi “jieni” datorită râului Jiu care străbate zona. Urmele momârlanilor sunt păstrate într-o casă memorială din Petroşani, casă autentică, veche de peste 200 de ani. Aici, uneltele tradiţionale şi obiectele patrimoniale, donate de familii momârlăneşti, sunt expuse pentru generaţiile urmatoare.

Pe strada Slătioara timpul devine istorie, una din cele mai vechi comunități rurale din România încă își duce veacul… drumul până la Muzeul Momârlanilor trece pe lângă Troița de Piatră. Timpul stă în loc atunci când te oprești și începi să înțelegi esența neamului românesc… continuitatea.

IE de 100 de ani

Am avut o surpriză extrem de plăcută să privim cu ochii noștri o IE tradițională de momârlani care în acest an „împlinește” 100 de ani. La 100 de ani de la Marea UNIRE te invităm să vezi în materialul video de mai jos cum era portul pe vremuri, cum se îmbrăcau strămoșii tăi.

Dacă ai nevoie de liniște aici o să găsești locul ideal. Lângă casa memorială există o cabană unde poți să rămâi peste noapte. Doamna Malinesc Lucreția * 0730 163 920 o să te introducă în lumea momarlanilor și în același timp îți poate oferi detaliile despre disponibilitatea unității de cazare.

360 ° Cazare în Valea JIULUI

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com