Muzeul Momârlanilor

{ 1918 - 2018 }
[ weekend de p⊕veste ]

Muzeul Momârlanilor

Valea JIULUI la 360 °

Momârlanii mai erau numiţi şi “jieni” datorită râului Jiu care străbate zona. Urmele momârlanilor sunt păstrate într-o casă memorială din Petroşani, casă autentică, veche de peste 200 de ani. Aici, uneltele tradiţionale şi obiectele patrimoniale, donate de familii momârlăneşti, sunt expuse pentru generaţiile urmatoare.

Pe strada Slătioara timpul devine istorie, una din cele mai vechi comunități rurale din România încă își duce veacul… drumul până la Muzeul Momârlanilor trece pe lângă Troița de Piatră. Timpul stă în loc atunci când te oprești și începi să înțelegi esența neamului românesc… continuitatea.

IE de 100 de ani

Am avut o surpriză extrem de plăcută să privim cu ochii noștri o IE tradițională de momârlani care în acest an “împlinește” 100 de ani. La 100 de ani de la Marea UNIRE te invităm să vezi în materialul video de mai jos cum era portul pe vremuri, cum se îmbrăcau strămoșii tăi.

Dacă ai nevoie de liniște aici o să găsești locul ideal. Lângă casa memorială există o cabană unde poți să rămâi peste noapte. Doamna Malinesc Lucreția * 0730 163 920 o să te introducă în lumea momarlanilor și în același timp îți poate oferi detaliile despre disponibilitatea unității de cazare.

360 °

Vizitează locul de naștere al poporului român!

Povestea Locurilor este un proiect NON PROFIT susținut de companii românești.
Acest material a fost susținut de către Sindicatul Forța Legii [ susține proiectul ]

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro