Zone folclorice din Hunedoara

Tradițiile populare din Ținutul Padurenilor - Cerbăl
Ardeal

Zone folclorice din Hunedoara

Obiceiuri și tradiții populare

Hunedoara, cinci zone folclorice distincte: Țara Hategului, Țara Moților, Ținutul Padurenilor, Zona Orăștie și Ținutul Momârlanilor. La nord, ținutul este mărginit de valea râului Mureș, la sud de Țara Hațegului, iar la vest de Munții Poiana Ruscă. Astăzi mergem în Comuna Cerbăl pentru obiceiurile și tradițiile populare din Ținutul Padurenilor.

În Pădurenime

Și dacă ai crezut că toate comorile se țin ascunse, iată că noi vrem să împărțim cu tine una dintre cele mai prețioase avuții ale județului Hunedoara: impresionantul Ținut al Pădurenilor! Odată ce ai pășit pe aceste tărâmuri fermecate, înconjurate de păduri dese, vei avea senzația permanentă că te afli într-una dintre picturile celebre expuse în marile muzee ale lumii.

Dincolo de peisajul spectaculos, Ținutul Pădurenilor uimește prin elemente de tradiție populară românească și meșteșuguri care păreau demult pierdute. În Pădurenime, portul popular se face remarcat printr-o bogăție a culorilor și podoabelor ce îi conferă o eleganță aparte, nemaintâlnită în alte părți. Gusturile și aromele inconfundabile ale bucătăriei pădurenești se împletesc aici cu ospitalitatea localnicilor dornici să îți împărtășească un crâmpei de trăire autentică românească.

Comuna Cerbăl

Vino să descoperi cu uimire cât de generos a fost înzestrat de Maica Natură acest colț de lume și cât de armonios este el împodobit de oamenii locului, în firescul specific satului românesc. O mărturie a vremurilor în care cuvintele rugăciunii „pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…” aveau un alt sens…

Un eveniment mai mult decât interesant va avea loc în luna August în Ținutul Pădurenilor – Comuna Cerbăl. Vezi mai mult despre Ținutul Pădurenilor… Lăpugiu de Sus – rezervaţia naturală:

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com