Plimbare prin România

O călătorie spre ♰ eternitate ♰
[ c i r c u i t e ]

Plimbare prin România

Ținutul
ancestral…

Din Sibiu 💙💛❤
prin Alba IULIA 🇷🇴
spre 🐑 HUNEDOARA 🐑

Prin transhumanță, strămoșii noștri au dus tradițiile și obiceiurile rumânilor mult peste granițele actuale chiar mult peste cele ale României MARI. Nu pot să îmi imaginez Hunedoara fără Alba Iulia și nici Alba Iulia fără Hunedoara, cultura Turdaș – Vinča fiind punctul de legătură ancestral.

Dacă în trecut strămoșii noștri din Alba au inventat scrierea în prezent momârlanii, strămoșii noștri din Hunedoara sunt printre ultimele șanse ale noastre să ne transmitem identitatea satului nostru de rumâni spre generațiile următoare.

Casa 🐑 oierilor 🐑

Viziune ușor idilică a unei lumi ce a dispărut în negura timpului. A unei lumi în care viața aspră din munți genera solidaritate, forța de caracter și stabilitate. A unei lumi în care oamenii erau conștienți că aparțin Pământului – la fel ca pădurile, stâncile, apele, celelalte viețuitoare – și este necesar să se integreze în ciclurile vieții înconjurătoare și să asigure perpetuarea echilibrului fragil al naturii.

Muntele, privit ca fiind casa oierilor, le aducea bunăstare și era respectat și venerat de aceștia. Viziune a unei lumi în care gândul la Dumnezeu era prezent în toate momentele vieții, iar familia era citadela care asigura supraviețuirea și traiul decent.

Te invităm să faci o călătorie 🇷🇴
virtuală prin 🐑 lumea de basm a
satului de oieri
🐑 o călătorie spre
eternitate ۞ milenii de cultură

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com