„Urieșii” din Valea Jiului

Corneliu BRAN 🔥 Ziarul Văii JIULUI
HYPERBOREA

„Urieșii” din Valea Jiului

🔥 Urieșii 🔥

Inspirație de „urieși”
din Povestea Locurilor

Circa 3-4 din 10 locuitori din Valea Jiului, din județ poate 1-2, iar în țară spre deloc, au auzit de „Titanul” din Gârbovu, de „Urieșul Iorgovan” din Retezatul Mic sau de „Extraterestrul” din zona de intrare dinspre Câmpu lui Neag în Parcul Național Retezat, forme de relief „sculptate” de vremuri și de natură.

Un prim circuit al urieșilor din Valea Jiului este traseul turistic pornind din Câmpu lui Neag spre Poiana Iarului, Retezatul Mic, Piatra Iorgovanului & Urieșul din Gârbovu. Practic turistul poate intra în lumea urieșilor cu mașina, urieșul Gârbovu fiind prima selecție a celor de la Povestea Locurilor din topul de 10 sfincși, majoritatea la fel de impresionanți ca cel din Bucegi.

Odată ajuns în Poiana Iarului, turistul poate deja să înceapă călătoria sa spre Piatra Iorgovanului, al doilea urieș prezentat de noi în circuitul propus azi. În total, Valea Jiului, în lungime de 50 km, a ajuns la urieșul 50, aflat la capătul Văii, spre Câmpușel, în Gârbovu, pe drumul lui Băsescu.

Un articol de
Corneliu BRAN,
Ziarul Văii JIULUI.

Vezi mai mult @ ZVJ
Chestiunea cu urieșii
🔥 CIRCUIT printre urieși 🔥

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com