Cine a construit Lepenski Vir 🇷🇸

Seminar @ Clive Bonsall Universitatea Edinburgh

ArheoSciences @ C. Bonsall
Universitatea Edinburgh 🇬🇧

🇷🇴 11000 î. Hr. 🇷🇴 Cuina Turcului 🇷🇴
vs 🇷🇸 Lepenski Vir 🇷🇸 6000 î. Hr. 🇷🇸

Doamnelor și domnilor!

Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB), în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, are plăcerea să anunțe cel de-al 30-lea Seminar de ArheoSciences. Aceste seminarii sunt o inițiativă originală a diviziei noastre care își propune să ofere un cadru pentru profesioniștii din domeniul Științelor Arheologice din diferite părți ale lumii pentru a împărtăși cunoștințe și a transmite informații semnificative despre cele mai recente probleme privind metodele și abordările actuale folosite pentru studierea trecutului.

Este, de asemenea, o șansă pentru studenții români de a afla mai multe despre diferitele aspecte interdisciplinare ale arheologiei.Acest seminar va avea loc pe 30 martie 2023 la ora 12:00 (EET), iar vorbitorul nostru invitat este profesorul Clive Bonsall de la Universitatea Edinburgh (UK). El va ține o prelegere intitulată „Cine a construit Lepenski Vir?”.

Profesorul Clive Bonsall a studiat preistoria și arheologia la Universitatea Sheffield cu Colin Renfrew și Paul Mellars. Între 1974-1978 a deținut un post de cercetare junior la British Museum, mutându-se la un curs în Edinburgh în 1978. După promovarea la Lector Senior și apoi Reader, Clive Bonsall a primit un scaun personal în preistoria timpurie în 2009. În prezent, el deține titlul de profesor emerit de preistorie timpurie la Universitatea din Edinburgh.

Profesorul Bonsall este autor/coautor a 9 cărți și aproape 200 de articole științifice. Cercetările sale se concentrează pe societățile de vânătoare post-glaciară (mezolitic) și agricultură timpurie (neolitic) din Marea Britanie și Europa continentală.

A realizat lucrări de teren în Marea Britanie, Slovenia și România – a lucrat în România din 1991 și a terminat recent 12 sezoane de muncă de teren la Schela Cladovei în SW România, cu Adina Boroneanț (Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române).

Primii fermieri ai lumii 🌾

Acest eveniment va avea loc joi, 30 martie 2023, începând cu ora 12:00 (EET) la Facultatea de Biologie, în Sala de conferințe a Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistematică (Splaiul Independenței, nr. 91-95, București).

Echipa ArchaeoScience: așteptăm cu nerăbdare discuții interesante despre 🇷🇴 originea agriculturii 🇷🇴 Cuina Turcului 🇷🇸 Lepenski Vir 🇷🇸 🇷🇴 Vasul de la CÂRCEA 🇷🇴 D O L J 🇷🇴

Written by Daniel ROȘCA

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com

1 thought on “Cine a construit Lepenski Vir 🇷🇸

Comments are closed.