Stația Veverițelor

Circuit VALEA JIULUI
[ pensiuni la 360 ° ]

Stația Veverițelor

La poalele Munților Vâlcan…

VULCAN la 360 °

Localitatea Vulcan este situată la poalele Munților Vâlcan și este traversată de drumul național DN 66A, care face legătura între Vulcan și Valea de Brazi. Orașul se află la o distanță de circa 12 km de municipiul Petroșani și de circa 110 km de municipiul Deva (reședința județului Hunedoara).

VULCAN ceasul getic

Pas de trecere între Valea Jiului
și nordul Olteniei:

În prezent Vulcanul se întinde pe o suprafață de 8.731 ha și are două localități componente: Dealu Babii (localitate situată în partea nordică, pe DJ 66 Vulcan-Merișor) și Jiu-Paroșeni (localitate situată în partea vestică a municipiului, pe DN 66A Petroșani-Uricani).

Vulcanul și-a luat denumirea de la Pasul Vâlcan aflat în zona Munților Vîlcan, pas de trecere între Valea Jiului și nordul Olteniei. Vulcanul este mărginit de orașul Aninoasa la est, municipiul Lupeni la vest, comuna Bănița la nord și județul Gorj la sud. Este a doua localitate a Văii Jiului ca mărime, după municipiul Petroșani, și este traversat de la vest la est de râul Jiul de Vest.

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1067820966690105 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=5px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Pădurea de brazi… &
veverițele extrem de sociabile:

După logica circuitului prin Hunedoara este normal să ajungem la circuite locale. Pensiunea La Brazi (Cabana Brazi) situată la 1 km distanță de centrul orașului Vulcan, într-o pădure de brazi… plină de veverițe extrem de sociabile… stația veverițelor.

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com