Taina spiritualității românești

Spiritul românului, un simbol al destinului!
ICXCNIKA

Taina spiritualității românești

Simbolistica gnostică creștină

Partea a doua a trilogiei cinematografice “Niascharian”, filmul “Taina” este o producție de lung metraj dedicată identificării și descifrării simbolurilor și semnelor (dintre care unele sacre) ce constituie secretul existenței multimilenare a civilizațiilor din Balcani și România, locul celor mai vechi civilizații europene.

Ascunse uneori în simbolistica gnostică creștină, care de multe ori a deturnat sensul real al semnelor antice sacre, decriptarea este realizată de 11 personalități din domeniul arheologiei, etnografiei și lingvisticii, aparțînând institutelor de cercetare din 7 state ale lumii.

Unicul motiv al acestui demers științific și cinematografic este găsirea drumului spre un adevăr sens ce a fost pierdut ori ascuns deliberat. Templul de la Parța, simbolurile culturii Cucuteni, miturile necropolei getice de la Sborianovo, altarele precreștine din munții Buzăului sunt câteva din artefactele descifrate în premieră cinematografică de filmul Niascharian-Taina al regizorului și scenaristului Leonardo Tonitza și al casei de producție ParadoxFilm.

Spiritul românului, un simbol al destinului!

Va veni o zi când tot ce va conta va fi, cine suntem și ce am făcut. Un documentar românesc, cu spirit românesc, ne amintește și ne renaște. Românul a avut dintotdeauna spiritualitate! Aici era ascunzișul microcosmosului sacru al unor oameni calzi și armoniosi, natură și umanitate în același timp. Comuniunea și dragostea, progresând spiritual spre o deschidere către univers, țin de spiritul uman. Spiritul românului, un simbol al destinului, o voință divină sau o umanitate înrădăcinată în natura ei de mii de ani? O spiritualitate îngrădită dar simțită de neamul românesc încă din vremuri antice, de pe vremea Getilor, cum ni se spune, civilizația românească a luptat să își păstreze natură și umanitatea într-o continuă transformare și schimbare și a reușit să obțină mereu o nouă modalitate de existență, prin cunoaștere și reflectare, rodnicie și progres, atitudini ce răsună în poporul românesc.

Documentarul ne transmite tot ceea ce e mai frumos in neamul românesc, tot ceea ce e natural și pur in noi, românii.Taina spiritualității românești, misterul unei culturi de mii de ani, ne amintește cine suntem și ne ajută să renaștem ceea ce trebuie să facem.

360 °

De la începutul lumii

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com