Mănăstirea Diaconeşti

{ Părintele Amfilohie Brânză }
ICXCNIKA Moldova

Mănăstirea Diaconeşti

Atunci mai cu seamă este pace, când se taie ce este bolnav,
când e îndepărtat ceea ce dă naștere la răzvrătire.
Ioan

Mănăstirea Diaconeşti se află pe Valea Trotuşului, între Munţii Ciucului şi Tarcăului, în comuna Agăş, din judeţul Bacău. Din localitatea Comăneşti se porneşte spre Miercurea Ciuc, pe drumul naţional 12A, cale de 16 kilometri, apoi se face stânga, în localitatea Preluci, cale de doi kilometri. Obştea de maici, aflată sub staretia monahiei Evloghia Chirvase, este călăuzită duhovniceşte de părintele duhovnic Amfilohie Brânză.

Mănăstirea Diaconeşti a fost înfiinţată în anul 1998, cu binecuvântarea Preasfintitului Episcop Eftimie al Romanului şi al Bacăului. Principalii ctitori sunt creştinii din localitatate şi din zona, prin a căror râvnă şi osteneală s-a început construcţia acestui aşezământ monahal.

În anul 2000 s-a terminat construcţia primului corp de chilii, prevăzut cu bucătărie, trapeză şi un mic paraclis, închinat Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Sfinţirea locului ales pentru construirea bisericii mari a avut loc în ziua de 17 septembrie 2000, slujba fiind săvârşită de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul.

Sfinții Închisorilor

În anul 2002 s-au început lucrările pentru ridicarea bisericii mari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Pe o temelie alcătuită din piatră de rău, biserica a fost construită din bârne de molid şi brad, în dulcele stil moldovenesc stefanian. Prin rânduiala slujbelor, prin păstrarea şi cultivarea valorilor autentice ale Ortodoxiei şi prin Taina Spovedaniei, Mănăstirea Diaconeşti se arată a fi una cu o puternică slujire misionară. Pe lângă ascultările clasice unei mănăstiri, monahiile din Mănăstirea Diaconeşti au şi preocupări editoriale legate de sfinţii închisorilor comuniste, pictură şi muzică bizantină.

Rămâi alături de noi în turul virtual
al Bisericilor şi Mănăstirilor Româneşti * album foto

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1376064365837882 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]
Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com