Scara spre Vârful Toaca

* peste cinci sute de trepte
Moldova

Scara spre Vârful Toaca

Cinci sute de trepte…

Scara care urcă spre Vârful Toaca, din masivul Ceahlău, a fost reconstruită.

Peste cinci sute de trepte şi 60 de tronsoane a câte trei metri lungime înlesnesc accesul turiştilor pe unul dintre cele mai frumoase trasee montane. Unul dintre cele mai frumoase trasee montane din masivul Ceahlău este cel care urcă de la Cabana Fântânele spre Vârful Toaca.

Ceahlău, străjerul din Carpați…

Din Constanța prin #Bucegi…
spre uriașul de piatră din #MunțiiCeahlău:

[ http://povestea-locurilor.ro/HYPERBOREA ] [ #Ceahlău * #prinNeamt * #hyperborea ]

„Va veni ziua în care şi pietrele vor vorbi adevărul, în care cartea faptelor petrecute va sta deschisă şi se va citi atât de lămurit, încât toată doctrina paralogismelor nu va fi în stare să-i întunece înţelesul.” Mihail Eminescu

Posted by P⊕vestea Locurilor on Thursday, January 4, 2018

1904 metri

Scara de lemn, construită pe cel mai înalt punct din Ceahlău, în anii ’70, pentru a proteja solul, a fost impracticabilă mult timp. Câţiva ani, turiştii au urcat pe Toaca numai pe o cărare neamenajată ce asigura legătura între platoul superior al muntelui şi vârf.

Vârful Toaca, situat la o altitudine 1904 metri, este al doilea ca mărime din masivul Ceahlău, după Vârful Ocolaşul Mare. Deşi nu este punctul cel mai înalt din Munţii Ceahlău, acest vârf reprezintă principala atracţie din masiv datorită formei sale piramidale. Pe Vârful Toaca se află staţia meteorologică cu acelaşi nume.

360 ° Spre uriașul de piatră din Munții Ceahlău…

mediafax.ro

IMAGINILE ZILEI: Scara care urcă spre Vârful Toaca, din masivul Ceahlău, reconstruită – https://bit.ly/2BrA78u

Posted by Mediafax.ro on Friday, August 17, 2018

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com