Mistere în piatră

Platoul BUCEGI @ Daniel RUZO
HYPERBOREA

Mistere în piatră

De la Porțile de Fier
spre Platoul din Bucegi…

Dan Corneliu Brăneanu (n. 04.02.1930) este un inginer, cercetător al monumentelor megalitice din România, ziarist și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Dan Corneliu Brăneanu a publicat numeroase articole despre centrul sacerdotal din munții Bucegi.

A studiat cartea cercetătorului peruvian Daniel Ruzo Marcahuasi: La historia fantastica de un descubrimiento, despre călătoria acestuia în anii 1967 – 1968, prin munții României, în care face o prezentare amplă a unor structuri megalitice cunoscute și mai puțin cunoscute:

[fts_facebook type=album_photos id=100000641889893 posts=6 album_id=1066881363450732 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Mistere în piatră

În 1968, Ruzo a sosit în România pentru a cerceta platoul Bucegi. El a afirmat că sculpturile aflate acolo (Sfinxul, Babele), au legătură cu cele din platoul Marcahuasi și ar fi de fapt operele culturii străvechi Masma. El a îndemnat cercetătorii români să cartografieze sculpturile și rețelele de galerii și tuneluri subterane, aflate sub platou.

În urma cercetărilor și din alte locuri din Carpați, Ruzo a realizat documentarul Mistere în piatră, dar după ce a rulat numai de două ori la cinematograful Scala din București, filmul a fost interzis de Securitate, iar Ruzo a fost nevoit să părăsească România.

360 °

Uriașii din Valea JIULUI
Migraţia din Carpaţi pe Valea Nilului

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com