Peștera Albastră – Făget

Obiective turistice Timişoara 2021
Banat

Peștera Albastră – Făget

Albastru de Pietroasa

Spre Ținutul Pădurenilor / Lăpugiu

Peştera Pietroasa se află situată în Munţii Poiana Ruscă, în partea de est a judeţului Timiş, la o jumătate de oră de localitatea Pietroasa, aşezare renumită pentru portul popular românesc.

Peştera este cunoscută şi sub numele de Peştera Albastră, datorită unei cromatice dominante – albastru de Pietroasa. Dacă doriți să vă deconectați, puteți vizita peștera de la Pietroasa, unde se ajunge pe un drum surprinzător de bun. Mașina se poate lăsa în sat, pentru că se poate merge doar pe jos, trecând pe lângă postul de poliție și urmând firul văii.

Drumul până la peșteră vă ia aproximativ o oră, în mers de plimbare, traseul fiind un traseu ușor. După ce ajungeți la o îngustare a văii și dați de un pîrîiaș vă continuați drumul mai departe urmărind partea stîngă de versant. Locul nu este marcat, așa că trebuie să fiți atenți pentru că puteți trece ușor de intrarea în peșteră, intrarea fiind destul de mică. Pentru a intra în peșteră recomandăm încălțări rezistente la apă și bineințeles lanterne puternice. Dupa o intrare destul de strîmtă, în timp ce înaintați, se va lărgi și înalța culoarul… stalagmite și stalagtite… feerie.

360 °

Ținutul Pădurenilor – Biserica din Lăpugiu – 1765
Peștera Comarnic, cea mai sălbatică peşteră din Banat!

Harta Pestera Albastra Faget - Pietroasa

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com