Rădăcinile Daciei străvechi

Lumea fabuloasă a legendelor și a miturilor folclorice.
[ de la începutul lumii ]

Rădăcinile Daciei străvechi

O preistorie de mult dispărută… !?

Unul dintre cei mai controversați istorici, membru al Academiei Române care și astăzi rămâne un personaj incomod, este Nicolae Densușianu. Lucrarea sa, ”Dacia Preistorică”, la care a scris timp de 25 de ani și care a fost publicată după moartea sa, în 1913, a fost considerată o pură fantezie. Teoriile și ipotezele lansate de Densușianu în lucrarea sa de mare anvergură, continuă și astăzi să provoace controverse.

”Dacia Preistorică” reprezintă o întoarcere către rădăcinile Daciei străvechi, într-un trecut atât de îndepărtat încât, în lipsa documentelor, autorul a căutat răspunsurile în folclor. Transmise prin viu grai și aparent pierdute, istoricul Nicolae Densușianu va căuta adevărul despre existența noastră, în lumea fabuloasă a legendelor și a miturilor folclorice.

Lumea fabuloasă a legendelor și a miturilor folclorice

Captivante și tulburătoare, legendele și miturile românești prefațează o istorie șocantă și incomodă. Cu o minte deschisă, lipsită de prejudecăți, Nicolae Densușianu încearcă să facă lumină asupra începutului existenței Daciei, într-o preistorie de mult dispărută. De ce opera lui Densușianu a provocat atâta tulburare în mediul academic, încât și în ziua de astăzi mulți refuză să vorbească despre lucrarea sa? Teoriile și ideile avansate de Nicolae Densușianu în cartea sa, par să demonteze istoria, așa cum o știm oficial.

Vă invităm într-o călătorie extraordinară, înapoi în timp, să redescoperim Dacia Preistorică.

Ionuț Tecșan

360 °

Tărâmul uriaşilor din piatră
Lupta dintre Alb-Împărat şi căpcăunul
Legenda fetelor de măritat & Legenda Jupânesei
De la Fecioara Maria cu pruncul în brațe la Marele Lup ALB

ÎN CĂUTAREA LUI DENSUȘIANU – Promo

ÎN CĂUTAREA LUI DENSUȘIANU – Teoriile unei preistorii controversate (Promo documentar)

Posted by Rollfilmcinema-blog Production on Thursday, November 29, 2018

Written by p⊕vestea

Vacanțe la sfârșit de săptămână.

Website: http://povestea-locurilor.ro