3 Muzee unice în Moldova

Iași, Piatra Neamț & Botoșani 💙💛❤
Moldova NEOLITIC

3 Muzee unice în Moldova

7528 de ani
de continuitate!
💙💛❤ ΔRT by AGC

Cultura și Civilizația Cucucteni
în muzeele din M O L D O V A.

Dacă în Muzeul din Botoșani o să te fascineze Vasele Binoclu & Spiralele Cucuteniene precum și piesa unică în lume, V E N U S din Drăguşeni, realizată acum 6.500 de ani şi descoperită întâmplător în 1964, o zeiţă, un simbol al fertilităţii şi fecundităţii din cadrul culturii Cucuteni, în Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni din Piatra Neamț o să înțelegi într-adevăr prima formă de artă din lume, acest muzeu fiind unul dedicat acestei civilizații neolitice.

Spaţiul dedicat civilizaţiei Cucuteni al muzeului din Iași este amenajat într-o manieră modernă, astfel încât imaginile care reproduc scene din viaţa cotidiană sunt ilustrate cu ajutorul unor exponate originale. În camera centrală oaspeţii se văd transpuşi în intimitatea domeniului fascinant al cercetărilor arheologice, prin intermediul unei reconstituiri de amploare, care redă diversele stadii ale explorării, de la investigaţia pe teren, până la restaurarea pieselor prelevate în urma săpăturilor.

Oamenii din vechime,
umanitatea de odinioară… !

În 2020 #stămacasă,
vizităm România, 💙💛❤
reSTART-ăm turismul românesc!

Muzeul Judetean Botosani ad Povestea Locurilor stam acasa

Written by p⊕vestea

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor… ! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 7531 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el… altfel o să rămână singur în necunoscut. Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut ♦ susține și TU proiectul

Website: https://europegenesys.com